Τελευταία Νέα

Υγρά καύσιμα: “Δεν αφήνει η φορολογία στην Ελλάδα να πέσουν οι τιμές”

Την ώρα που η διεθνής τιμή διάθεσης του μαύρου χρυσού έχει πέσει στα 37$ το βαρέλι, στην Ελλάδα ναι μεν η αμόλυβδη βενζίνη διατίθεται σε πιο χαμηλές τιμές από πέρυσι, όμως όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, η αμόλυβδη θα μπορούσε να διατίθεται στην Κρήτη ακόμη και στα 1,20 ευρώ, αντί για 1,50 ευρώ, εάν συνεχιστεί η κατρακύλα της τιμής του πετρελαίου.

Η υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, δεν αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για χαμηλές τιμές διάθεσης των υγρών καυσίμων, όπως στο εξωτερικό. Πάντως οι πτωτικές τάσεις στη διεθνή τιμή του πετρελαίου φαίνεται ότι θα συνεχιστούν.

Αίσθηση προκαλεί ότι εάν τώρα επέστρεφε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2008, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, τότε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινούσε χαμηλότερα ακόμη και από τα 0,60 λεπτά του ευρώ!

times igron kausimon (1)times igron kausimon (2)times igron kausimon (3)times igron kausimon (4)times igron kausimon (5)times igron kausimon (6)iraklis xidakis

 

Δείτε επίσης!

ΑΑΔΕ – Επιστροφές φόρου και επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα δοθούν τον Ιούνιο

Η ΑΑΔΕ εφαρμόζει το πρόγραμμά της ανεπηρέαστη και ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα επισήμανε ο …

Στο Ρέθυμνο η ακριβότερη βενζίνη ανά την Κρήτη – Δείτε αναλυτικά στοιχεία

Το φυσούν και δεν κρυώνει πρατηριούχοι και οδηγοί, αφού πια, έχουν τσουρουφλιστεί από τις τιμές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize