Τρέμουν τα ΙΚΕΑ: Οι Δανοί της Jysk Group ετοιμάζουν 40 καταστήματα στην Ελλάδα

jysk group

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού και βολιδοσκοπούσε την ελληνική αγορά ήδη από το 2009, άνοιξε χθες το πρώτο της κατάστημα στα Κάτω Πατήσια
Ενα φιλόδοξο πλάνο για τη λειτουργία συνολικά 40 καταστημάτων ανά την Ελλάδα έχει στα σκαριά η δανέζικη Jysk ή αλλιώς ”Γιουσκ” στα ελληνικά, σε μία επένδυση που μπορεί να φθάσει στο σύνολό της τα 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού και βολιδοσκοπούσε την ελληνική αγορά ήδη από το 2009, άνοιξε χθες το πρώτο της κατάστημα (Κουρτίδου 41 στα Κάτω Πατήσια) στην Ελλάδα, την 38η χώρα για τον όμιλο του κ. Lars Larsen, ο οποίος μάλιστα παρευρέθηκε στα χθεσινά εγκαίνια, όπως και ο Δανός πρέσβης κ. Michael Braad.

Θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο καταστήματα εκτός Αθηνών, στη Λάρισα, στο εμπορικό κέντρο Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Florida I μέσα στον Οκτώβριο. Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημα για την εταιρεία στην Αθήνα, στο Ελληνικό. Σημειωτέον ότι η στρατηγική της Jysk είναι η δημιουργία καταστημάτων είτε εντός του αστικού ιστού (σ.σ. σε αντίθεση με την ΙΚΕΑ) είτε εντός εμπορικών κέντρων υψηλής επισκεψιμότητας.

Επιπλέον, εντός του 2015 και συγκεκριμένα το Νοέμβριο εντάσσεται και η λειτουργία του e-shop της εταιρείας, το οποίο θα κάνει ”πρεμιέρα” στις 26/11. Το δίκτυο των 40 καταστημάτων εντάσσεται στο μεσοπρόθεσμο στόχο της εταιρείας, εφόσον βέβαια τα πράγματα εξελιχθούν με βάση το business plan. Το πλάνο ανάπτυξης του ομίλου περιλαμβάνει καταστήματα 1.000- 1.200 τ.μ. σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο οι επιδόσεις των πρώτων καταστημάτων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα η οποία ήταν μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν είχαμε ακόμα παρουσία», ανέφερε χθές ο κ. Larsen. «Έχουμε βρεθεί και στο παρελθόν σε χώρες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματά μας εκεί ήταν πολύ καλά. Στα καταστήματα JYSK οι πελάτες μας στην Ελλάδα θα μπορούν να βρουν εξαιρετικές προσφορές και να κάνουν ποιοτικές αγορές παρά την οικονομική κρίση».
Τον κ. Larsen συνόδευσαν στην Ελλάδα ο κος Jan Bogh, πρόεδρος και CEO της JYSK GROUP καθώς και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του top management της μητρικής εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα εγκαίνια του πρώτου ελληνικού καταστήματος JYSK κάλυψε ζωντανά το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι της Δανίας, το TV2, το οποίο είχε στείλει συνεργείο ακριβώς για αυτό το σκοπό αλλά και ελληνικά κανάλια και δημοσιογράφοι. Πέρα από τη live μετάδοση το TV2 ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο θέμα σχετικά με την είσοδο της JYSK στην Ελλάδα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και στη Δανία για αυτή την κίνηση της JYSK.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize