Τελευταία Νέα

Το φθινόπωρο έσωσε την παρτίδα – Στο συν και οι προκρατήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο

Με χαμόγελα και προβληματισμό έκλεισε η τουριστική περίοδος, μετά από μια αποκαρδιωτική έναρξη και μια λήξη που κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες αισιοδοξούν για μια καλύτερη νέα τουριστική περίοδο, εάν διατηρηθεί το καλό κλίμα εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ αυτός ο χειμώνας θα αποτελέσει και την πρεμιέρα του χειμερινού τουρισμού στο νησί.

Έως και 14% είναι η αύξηση που καταγράφεται στις αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια της Κρήτης, με τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη μέχρι τα μέσα του, να φέρνουν σε θετικό πρόσημο την τουριστική κίνηση μετά την απογοητευτική έναρξη της τουριστικής περιόδου που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

Μέχρι στιγμής αυξημένες είναι και οι προκρατήσεις σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο και μάλιστα σε όλες τις αγορές με πρωταθλήτρια τη σουηδική. Ξεπεράστηκαν όμως και τα προβλήματα έκδοσης VISA, οπότε θετικά κινείται και η ρωσική αγορά, όπως και η βρετανική παρά την απειλή του BREXIT.

Οι επαΐοντες του τουρισμού ζητούν πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα για να μην διαταραχθεί η ροή των κρατήσεων στο νησί, ενώ θεωρούν ότι το φετινό χειμερινό πρόγραμμα τουρισμού στο Ηράκλειο, μπορεί να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Κρήτη το 2017, εάν φέτος υπάρξει θετική διαφήμιση από τους πρώτους οργανωμένα χειμερινούς επισκέπτες του νησιού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης …

Brexit – Χωρίς… χειραψίες ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις

Η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize