Τελευταία Νέα

Το μέγα οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε, αλλά η υπόθεση παραμένει ανοιχτή – Συμπτώσεις και κοινωνικές σχέσεις επικαλούνται οι κατηγορούμενοι

Γνωστή εδώ και μήνες ήταν στις αστυνομικές αρχές η γκαρσονιέρα που έκρυβε την ένοχη δραστηριότητα με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά μεταξύ άλλων.  Η γιάφκα ήταν αποκλεισμένη από τη  ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό που απέμενε και έγινε χθες, ήταν να συναντηθούν οι 2 εκ των 3 εμπλεκομένων, για να χτυπήσει η αστυνομία, όπερ και εγένετο. Ο τρίτος είχε συλληφθεί ήδη από το Σεπτέμβρη για υπόθεση ναρκωτικών και κρατείτο στις φυλακές Αλικαρνασσού. Σήμερα βρέθηκαν και οι 3 στο Ρέθυμνο για να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα, ενώ συνέντευξη τύπου επί του θέματος παραχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου παρόντος και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης. Δηλώσεις στα ΜΜΕ πραγματοποίησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των συλληφθέντων κάνοντας λόγο για συμπτώσεις και κοινωνικές σχέσεις των συλληφθέντων.

opla rethymno iraklio (1)opla rethymno iraklio (2)opla rethymno iraklio (3)opla rethymno iraklio (4)opla rethymno iraklio (5)opla rethymno iraklio (6)opla rethymno iraklio (7)

Μιχάλης Καραμαλάκης Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης (δεξιά) Κώστας Λαγουδάκης Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου (αριστερά)
Μιχάλης Καραμαλάκης Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης (δεξιά)
Κώστας Λαγουδάκης Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου (αριστερά)
Διονύσης Βέρρας Δικηγόρος Ηρακλείου Συνήγορος Υπεράσπισης 44χρονου
Διονύσης Βέρρας Δικηγόρος Ηρακλείου Συνήγορος Υπεράσπισης 44χρονου
Νίκος Κοτζαμπασάκης Δικηγόρος Ρεθύμνου Συνήγορος Υπεράσπισης 26χρονου
Νίκος Κοτζαμπασάκης Δικηγόρος Ρεθύμνου Συνήγορος Υπεράσπισης 26χρονου
Αγάπη Μουνδριανάκη Δικηγόρος Ρεθύμνου Συνήγορος Υπεράσπισης 26χρονου
Αγάπη Μουνδριανάκη Δικηγόρος Ρεθύμνου Συνήγορος Υπεράσπισης 26χρονου
Κωνσταντίνος Παπαμαστοράκης Δικηγόρος Ηρακλείου Συνήγορος Υπεράσπισης 40χρονου
Κωνσταντίνος Παπαμαστοράκης Δικηγόρος Ηρακλείου Συνήγορος Υπεράσπισης 40χρονου

Το σχετικό δελτίο τύπου από την ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, 18 πολεμικά όπλα διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS κ.α)

Επιπλέον μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 8 πιστόλια, περίστροφο, 24 χειροβομβίδες, 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά ΤΝΤ και γεμιστήρες

Ολοκληρώθηκε, χθες (13.01.2016), αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και στόχευε στην καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας όπλων.
Την επιχείρηση, που οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνέδραμαν τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 44, 40 και 26 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας
Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, ύστερα από εξειδικευμένη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 44χρονος (ο οποίος τυγχάνει προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης) μαζί με τον 40χρονο είχαν μισθώσει, από τον Σεπτέμβριο 2011, οικία στο Ηράκλειο, την οποία χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως χώρο παράνομων δραστηριοτήτων (αποθήκευση – διακίνηση όπλων).
Η μίσθωση είχε γίνει στο όνομα του 44χρονου, ενώ όπως προέκυψε ο 40χρονος και ο 26χρονος διαχειρίζονταν τα θέματα της μίσθωσης, κατ΄εντολή του 44χρονου, κατά το χρόνο της κράτησής του.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
· 18 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, εμπροσθογεμές κ.α)
· 8 πιστόλια και περίστροφο,
· 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα,
· 2 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
· 24 χειροβομβίδες (επιθετικού και αμυντικού τύπου)
· 207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων),
· 18.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων,
· 2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
· 2 ξίφη με μήκος λάμας 0,70 και 0,50 m αντίστοιχα,
· 34 κάνες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
· 97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

· 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης,
· 9 κοινοί πυροκροτητές,
· 11 σιγαστήρες όπλων,
· 6 διόπτρες πολεμικών τυφεκίων,
· 4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα,
· 2 λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου,
· 1 χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου,
· 1 χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου,
· Πλήθος ειδών καθαρισμού πυροβόλων όπλων, ανταλλακτικά μέρη πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, 2 πλακίδια λαβής όπλου, θήκη μεταφοράς όπλου, θήκες γεμιστήρων, πλήθος κλειδιών και 1 κουκούλα τύπου full face.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

opla rethymno iraklio elas (1)

opla rethymno iraklio elas (2)

opla rethymno iraklio elas (3)

opla rethymno iraklio elas (4)

opla rethymno iraklio elas (5)

opla rethymno iraklio elas (6)

opla rethymno iraklio elas (7)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς