“Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να μετατραπεί σε προσφυγική βόμβα”

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να μετατραπεί σε προσφυγική βόμβα.
Στην οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στον τρόπο με τον οποίο το Daesh εξαπλώνεται και εκεί, με κίνδυνο άμεσα η περιοχή να μετατραπεί σε προσφυγική βόμβα αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 26/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

afganistan omiroi
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι οξυμένη, καθώς αυξάνονται οι ένοπλες συγκρούσεις και το Daesh απλώνει τα πλοκάμια του, συνεργαζόμενο με τους Ταλιμπάν με αποκορύφωμα τις σφαγές των Χαζάρων. Ταυτόχρονα, έχουμε απώλειες αθώων ανθρώπων με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των «Γιατρών χωρίς σύνορα» στο Κουντούζ, ενέργεια την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ομολόγησαν, πλην όμως χθες την απέδωσαν σε λάθος».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Υπό αυτές τις συνθήκες το Αφγανιστάν κινδυνεύει να μετατραπεί σε προσφυγική βόμβα. Ήδη 1.500.000 Αφγανοί πρόσφυγες βρίσκονται στο Πακιστάν και άλλοι 450.000 βρίσκονται στο Ιράν ενώ πάνω από 20% των προσώπων, που κατέκλυσαν την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προέρχονται από το Αφγανιστάν».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι προκειμένου να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση -όπως με το προσφυγικό ρεύμα της Συρίας- πρέπει να ενισχυθεί η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη στο Αφγανιστάν και να αναλάβουν την φιλοξενία προσφύγων από το Αφγανιστάν οι χώρες του ΝΑΤΟ που διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις εκεί καθώς επίσης και οι χώρες που συνορεύουν με το Αφγανιστάν όπως η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν.

taliban

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς