Τελευταία Νέα

Τους ζητούν να.. καρφώσουν τα αφεντικά τους έναντι 10.000€!

Μια περίεργη ιστορία που φτάνει και στην Κρήτη, εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες μέσω του διαδικτύου και αφορά εργασιακούς χώρους.

Εταιρεία η οποία διαφεντεύεται την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε είδους λογισμικού και βάλει κατά της «πειρατείας», ζητεί από εργαζομένους και στην Κρήτη μέσω διαφήμισης… να «καρφώσουν» τον εργοδότη τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία BSA με σύνθημα: «3 ΣΤΑ 5 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ».

Μεταξύ άλλων στο διαδικτυακό της ιστότοπο που διαφημίζει παντού, αναφέρει πως το όνομά σας δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί, εκτός εάν αυτό απαιτείται από το νόμο. Λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας ως προς την ταυτότητά σας σε όλες τις περιπτώσεις.

 

Αμοιβή… 10.000 ευρώ!

Για να πάρει λοιπόν κάποιος την συγκεκριμένη εταιρεία και να αναφέρει επωνύμως, ότι στο γραφείο του δεν υπάρχουν γνήσια προγράμματα υπάρχει και το κατάλληλο αντίτιμο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ υπόσχονται δέκα χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα πληρωθούν εφόσον η BSA διενεργήσει έλεγχο και ως άμεσο αποτέλεσμα των πληροφοριών που παρασχέθηκαν, λάβει από την εταιρεία που αναφέρατε χρηματική αποζημίωση στο πλαίσιο συμβιβασμού ή δικαστικής απόφασης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Δηλαδή, εφόσον αναφερθεί η παρανομία και πληρώσει η επιχείρηση το πρόστιμο τότε η εν λόγω εταιρεία – οργανισμός, ανταμείβει… το «κάρφωμα».

Πάντως σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές είναι κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λόγω υψηλού κόστους δεν επιλέγουν τα γνήσια προγράμματα για την καθημερινή τους χρήση.

Η αλήθεια είναι, όπως έχουν παραδεχτεί και κατά το παρελθόν οι τεχνολογικές εταιρείες – κολοσσοί, ότι μια απότομη πάταξη της πειρατείας λογισμικού παγκοσμίως θα σήμανε συναγερμό για τα έσοδα και την διάδοση του προϊόντος. Ενώ αν υπήρχε ένας άλλος τρόπος χρέωσης ανά πελάτη, ίσως να ωφελούσε περισσότερο.

Ωστόσο, η ίδια η Microsoft στα νέα Windows 10 έχει ενσωματώσει ειδικά στοιχεία τα οποία αναγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα πειρατικά προϊόντα, επεμβαίνοντας στην χρήση τους καταλυτικά.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

8 στους 10 εργοδότες δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό – Ρεκόρ 11ετίας για την Ελλάδα

Σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, σύμφωνα με …

Ηράκλειο – Σήμα SOS για τη Μέρλιν που εξαφανίστηκε

Την έχετε δει; – Δίνεται αμοιβή Απεγνωσμένα ψάχνει να βρει το αγαπημένο της τετράποδο μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize