Τελευταία Νέα

Τι κάνει η Κυβέρνηση για να προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές; – Ερώτηση 24 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

xenes paragoges

Τι κάνει η Κυβέρνηση για να προσελκύσει  ξένες κινηματογραφικές παραγωγές;

Ερώτηση 24 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

 

Ενημέρωση για τις ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να υπηρετηθεί αποτελεσματικά η προσέλκυση, υποδοχή και διευκόλυνση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας, ζητεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης μαζί με άλλους  23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με Ερώτηση που  κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί το 2014 από την τότε Κυβέρνηση με σκοπό τη βελτίωση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, των διοικητικών δομών και των διαδικασιών για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών. Σε αυτές περιλαμβάνονταν η νέα διάταξη φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, η οποία είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και από τεχνικό κλιμάκιο των πιστωτών καθώς και το νέο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απλοποίηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης για κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, με παράλληλη κατάργηση ή μείωση των προβλεπόμενων τελών. Επίσης αναφέρεται η πρόταση δημιουργίας μίας διοικητικής μονάδας για την υποδοχή και διεκπεραίωση των αιτημάτων εκτός Ελλάδας για κινηματογράφηση στη χώρα μας και η ένταξη στο σχέδιο του τότε επικείμενου αναπτυξιακού νόμου των επενδύσεων σε κινηματογραφικά studio.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «σε έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού το 2006 σε περίπου 500 οργανισμούς τουρισμού, περισσότερο από το 60% των συμμετεχόντων απάντησε ότι ο κινηματογραφικός τουρισμός ενίσχυσε την επισκεψιμότητα στις χώρες τους. Σε μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ το 2014 επιβεβαιώθηκε ότι η προβολή μεγάλων ξένων κινηματογραφικών παραγωγών που γυρίστηκαν στη χώρα μας, είτε εξ ολοκλήρου είτε κατά μέρος, οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση των επισκεπτών στους τόπους των γυρισμάτων τα επόμενα έτη. Μόνο την περίοδο 2007- 2011 η εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα από την πραγματοποίηση γυρισμάτων ξένων παραγωγών, δίχως να υπολογίζεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης στις περιοχές όπου έγιναν τα γυρίσματα, ανήλθε σε 6,8 εκ. δολάρια, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται τέλος ότι η θεσμοθέτησή των παρεμβάσεων αυτών δεν προχώρησε λόγω της πρόωρης ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής περιόδου και της διενέργειας εκλογών τον Ιανουάριο του 2015 και ότι έκτοτε δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τα συναρμόδια Υπουργεία για την τύχη τους.

Δείτε επίσης!

Μητσοτάκης – Οι αγορές αποτυπώνουν την πορεία της οικονομίας – Τσίπρας προς Μητσοτάκη – Η αποτυχία σας στην οικονομία προηγείται του κορονοϊού

Σαφείς απαντήσεις για την πορεία της οικονομίας έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα …

Ρέθυμνο – ΚΙΝΕΛΡ – Online προβολή ταινιών πολύ μικρού μήκους από το 22ο Très Court International Film Festival, 2020

Online προβολή ταινιών πολύ μικρού μήκους από το 22ο Très Court International Film Festival, 2020 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize