Τελευταία Νέα

Τα παιδιά χρειάζονται ασφάλεια για να χαμογελούν – 1.400 παιδιά και 100 Ομάδες για Το Χαμόγελο του Παιδιού!

Τα παιδιά για να χαμογελούν, χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια με τρόπο όμως φυσικό και αβίαστο. Το χαμόγελο του παιδιού ένωσε δυνάμεις με τα σώματα ασφαλείας και φορείς των Χανίων για να αγκαλιάσουν τα ίδια τα παιδιά, όσα παιδιά έχουν ανάγκη. Πάνω από 1400 λοιπόν παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του περασμένου διημέρου στα Χανιά.

Μέσα από βιωματικές δράσεις, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας. έμαθαν στα παιδιά κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται για σωστή οδήγηση μέχρι και τις συνδιαλλαγές τους με την αστυνομία. Έγιναν επιδείξεις διάσωσης από το πυροσβεστικό σώμα, ενώ το λιμενικό έβαλε τα δυνατά του για να δείξει στα παιδιά τον ανθρωπισμό που έχει μέσα της η διαδικασία διάσωσης ανθρώπων που απειλείται η ζωή τους στην αναζήτηση καλύτερης τύχης.
Το παρών έδωσε και το Πολυτεχνείο Κρήτης, μαγεύοντας τα παιδιά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων ιπτάμενων σκαφών, τα οποία έχουν πολυάριθμες εφαρμογές στις μέρες μας, από τη συνδρομή σε ανθρώπους που χρειάζονται κάποιο φάρμακο και βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή μέχρι τη λεπτομερή χαρτογράφηση περιοχών.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, δεν υποκαθιστά την πολιτεία στο έργο της, αλλά χρειάζεται τη συνδρομή της, όμως όποιος πολίτης, εκπαιδευτικός ή παιδί θέλει μια συμβουλή σε κάτι, μπορεί να καλεί στη γραμμή βοήθειας του Χαμόγελου του Παιδιού: 10-56.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συμμετείχε στο 1ο Πανχανιώτικο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού» που διοργάνωσε το Χαμόγελο του παιδιού
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – περίπτερο, για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγήςΗ Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του πανελλήνιου εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχε με επιτυχία στο παιδικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.
Στο πλαίσιο του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά, διοργανώθηκαν μαθητικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες με την συμμετοχή μαθητών από ενενήντα (90) συνολικά σχολικές μονάδες.
Παράλληλα, σε κλειστό χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις δημοσίων υπηρεσιών και φορέων (Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, Λιμενική Υπηρεσία Χανίων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών) απευθυνόμενες σε νεαρά άτομα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επιμελήθηκε της δημιουργίας περιπτέρου με θέμα «Οδηγώ με ασφάλεια το μέλλον μου» και τον σχεδιασμό πληροφοριακού έντυπου και βιντεοληπτικού υλικού, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές, που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.1.400 παιδιά και 100 Ομάδες
για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Χανιά, 18 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο» που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Αυτές οι 2 μέρες ήταν μια μεγάλη αθλητική γιορτή στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 παιδιά που αγωνίστηκαν σε 104 αγώνες για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Και τις δυο μέρες οι αγώνες ξεκίνησαν στις 08:30 το πρωί και διήρκεσαν ως τις 20:30. Το κλίμα που επικράτησε ήταν θερμό και εγκάρδιο με τους μικρούς παίκτες να αγωνίζονται ασταμάτητα και τους γονείς και φίλους στις κερκίδες να τους επευφημούν.

Παράλληλα με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο κλειστό γήπεδο του μπασκετ παρουσιάστηκαν επιμορφωτικές δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς.

Συγκεκριμένα :
 Το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το εργαστήριο SenseLAB της Σχολής Ορυκτών Πόρων παρουσίασε τα «Μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα- Drones. Παρουσίαση, πτήση και χρήση πρωτότυπου drone» .
 Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επιμελήθηκε της δημιουργίας περιπτέρου με θέμα «ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ» και τον σχεδιασμό πληροφοριακού υλικού με στόχο την προβολή μηνυμάτων ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα, ηλικιών από 6-12 ετών και την εξοικείωση τους με τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το ένστολο προσωπικό
 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων παρουσίασε πληροφορίες για τις δασικές πυρκαγιές και τρόπους απεγκλωβισμού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.
 Το Λιμενικό Χανίων πραγματοποίησε ενημέρωση για τις δράσεις του για την “Ατομική Προστασία των παιδιών στη Θάλασσα”.
 Ο Ερυθρός Σταυρός παρουσίασε τα τμήματα του α) Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, β) Τμήμα Νοσηλευτικής γ) Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ θα γίνει και επίδειξη Α΄Βοηθειών
 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Ενημέρωση για τις δράσεις της και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.
Όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές τιμήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με ατομικό έπαινο αλλά και κάθε Ομάδα με κύπελλο για τη συμμετοχή τους..

Κατά την Τελετή Βράβευσης του τουρνουά βραβεύτηκαν οι φορείς/υποστηρικτές και οι χορηγοί του ποδοσφαιρικού τουρνουά παρουσία μεταξύ άλλων η Υπεύθυνη τμήματος Δία Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Ενότητας Χανίων κας Ζομπανάκη Κατερίνας, του Προέδρου της ΕΠΣ Χανίων κου Βούρβαχη και του Ταμία του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Ι. Λαμπρόπουλου.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για συνδιοργάνωση και την πολύτιμη υποστήριξη
• Στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων για τη διοργάνωση και τη σημαντική υποστήριξη της.
• Στο Εθνικό Στάδιο Χανίων για τη συνδιοργάνωση του1ου Παγχανιώτικου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο»
• Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
• Στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής
• Στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων
• Στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων
• Στο Δήμο Χανίων, Δημο Πλατανιά, Δήμο Αποκορώνου, στο Δήμο Κισσάμου, στο Δημο Καντάνου-Σελίνου και στο Δημο Σφακίων
• Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στο Πολυτεχνείο Κρήτης για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στην Αμερικάνικη Ευκολία Σούδας για την πολύτιμη υποστήριξη
• Στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στα τρία τμήματα του Ερυθρού Σταυρού Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
• Στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
Στους Υποστηρικτές του Τουρνουά:

Στο χώρο του γηπέδου επιχειρούσε Ασθενοφόρο από την Κλινική Τσεπέτη με συνοδεία νοσηλευτών. Ευχαριστούμε τους εθελοντές γιατρούς κα. Καββούρη, τον κ. Ταμπακόπουλου, τον κ. Τσακαλή και τον κ. Κουρουπάκη.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Σχολή χορού Αγιασμενάκη, τη σχολή καράτε Καραισκάκη, τη σχολή μοντέρνου χορού “Έκφρασις”, τη σχολή ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ “Ηρακλής” CAMP, τη σχολή χορού Βιγλάτορες, το Face Painting 4 Fun, και την κλόουν Νότ, την Καμπάκο Χρώματα και το Εν κήπω για τη συμμετοχή και τη σημαντική τους στο Τουρνουά.

Το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» είναι μία διοργάνωση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνδιοργάνωση με την ΕΠΣ Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 2821073000, [email protected], www.hamogelo.gr

Στόχος της συμμετοχής της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν:
• η προβολή μηνυμάτων ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα, ηλικιών από 6-12 ετών
• η εξοικείωση των παιδιών με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία τους για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών,
• η εξοικείωση τους με τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το ένστολο προσωπικό.
Ειδικότερα, οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν:
• επιμορφωτική δράση με διαδραστικό παιχνίδι σε οθόνη,
• επιμορφωτική δράση με έντυπο υλικό (τύπου φυλλάδιο) και ενσωματωμένη εργασία γνωριμίας – εξάσκησης με τις πινακίδες οδικής σήμανσης (Κ.Ο.Κ.),
• προσομοίωση της διαδικασίας έκδοσης – χορήγησης παιδικού δελτίου ταυτότητας,
• προβολή βιντεοληπτικού υλικού για την ασφαλή οδική συμπεριφορά
• προσομοίωση της κατάστασης μέθης με ειδικά γυαλιά οράσεως και
• παρουσίαση του προσωπικού και των μεταφορικών μέσων (ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, δίκυκλες μοτοσικλέτες και περιπολικό όχημα) της Ελληνικής Αστυνομίας που αστυνομεύουν την πόλη των Χανίων.
Οι δράσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία σε πλήθος μαθητών, να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία της θεωρητικής και βιωματικής παρουσίασης, ενώ συμμετείχαν ενεργά και με αμείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους πρόληψης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην τήρηση από πεζούς και οδηγούς των βασικών κανόνων ασφαλούς οδήγησης με στόχο την ενεργοποίηση των νέων, προκειμένου να συμμετέχουν δυναμικά στη διαμόρφωση μιας νέας συμπεριφοράς στο δρόμο.
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις, στους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες φορείς που βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα.

xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (6) xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (5) xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (4) xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (3) xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (2) xamogelo tou paidiou somata asfaleias xania (1)astunomia kritis xamogelo tou paidiou (3) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (4) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (5) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (6) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (7) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (8) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (9) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (1) astunomia kritis xamogelo tou paidiou (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς