Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα εποχή στο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών. Σε σύνολο 270 παρόντων βουλευτών, «ΝΑΙ» ψήφισαν 154 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος), «ΟΧΙ» 102 (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων) ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

01:27 Τελείωσε η ψηφοφορία – Αρχίζει η καταμέτρηση

01:00 Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται ησυμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

00:53 Στο βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ιωάννης Τσιρώνης, ο οποίος σημείωσε: «Τα κανάλια είναι ζήτημα Δημοκρατίας και εμείς που υποστήκαμε τη μαύρη προπαγάνδα θα αλλάξουμε το σύστημα».

00:46 Σωκράτης Φάμμελος: «Το όχι ήταν του λαού, οι δικτάτορες το μόνο που κατάφεραν στην Ελλάδα ήταν το ξεπούλημα της πατρίδας».

00:45 Στο βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,Σωκράτης Φάμμελος.

00:40 Έλαβε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης -ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος: «Ψηφίζετε μουντζούρες».

00:37 Χρήστος Σπίρτζης: «Σύμπτωση ή ταύτιση των όσων είπε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης με σημερινό άρθρο του Βήματος;[…]Θα προχωρήσουμε όση λάσπη κι αν πέσει πάνω μας».

00:28 Στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων,Χρήστος Σπίρτζης.

00:18 Παρέμβαση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη: «Επιδιώκετε τη διαπλοκή».

00:13 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έχοντας λάβει το λόγο επί προσωπικού, σημειώνει: «Το θέμα του ΝΑΤΟ είναι εξόχως σοβαρό, γιατί εμπλέκεται σε έναν χώρο εξαιρετικά ευαίσθητο για τα εθνικά συμφέροντα».

00:09 Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο Νίκο Δένδια: «Η δύναμη αυτή διοικείται εναλλάξ από όλες τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Δεν υπήρξαμε ποτέ Γερμανοτσολιάδες».

00:08 Παρενέβη ο Ν. Δένδιας σημειώνοντας: «Αυτοί που μας επιτίθενται ως γερμανόφιλους, τώρα υπέβαλαν αίτημα για την προστασία της χώρας από τις προσφυγικές ροές με Γερμανό διοικητή».

00:05 Πάνος Καμμένος: «Τα ελληνικά θέματα, θα παρακαλέσω ότι θα πρέπει να έχουμε συνεννόηση. Αύριο το πρωί σας περιμένω στο γραφείο μου για να σας ενημερώσω αρμοδίως».

00:00 Πάνος Καμμένος: «Στη συμφωνία που έγινε στο ΝΑΤΟ έγιναν αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις».

23:59 Στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

23:48 Στο βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

23:35  Στο βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

23:18 Στο βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,Αθανάσιος Παφίλης.

22:58 Βασίλης Λεβέντης: «Ο Παπανδρέου είχε την εντιμότητα να αναγνωρίσει την αδυναμία του και να παραιτηθεί».

22:47 Βασίλης Λεβέντης: «Δεν θα κλείσετε τα κανάλια κύριε Παππά, στο τέλος την ΕΡΤ θα κλείσετε».

22:44 Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

22:40 Φώφη Γεννηματά: «Επιχειρείτε να διαμορφώσετε ένα τοπίο που θα ελέγχεται μόνο από εσάς. Γιατί 4 και όχι 3 ή όχι 5 άδειες;»

22:37 Φώφη Γεννηματά: «Οδηγείστε σε σπασμωδικές κινήσεις, αναμασάτε την ιστορία της διαπλοκής. Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει για μία διαπλοκή που κανείς δεν αντιμετωπίζει».

22.34 Στο βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Το βίντεο της ομιλίας του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση

22:23 Νίκος Βούτσης: «Πολιτικό θράσος να μας κατηγορείτε για διαπλοκή. Η ΕΣΗΕΑ είχε πει ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η κατάσταση των εργαζομένων και όχι ο αριθμός τον καναλιών».

22:20 Στο βήμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

22:16 Σταύρος Θεοδωράκης: «Το νέο καθεστώς θέλει να φτιάξει το δικό της καθεστώς στην τηλεόραση. Και γενικότερα στο κράτος, στην αστυνομία και τη δημόσια διοίκηση. Προχωράτε στον δρόμο των προκατόχων σας».

22:04 Στο βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

22:03 Κατατέθηκε το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο της ομιλίας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά

21:53 Νίκος Παππάς: «Σε ποια χώρα της Ευρώπης τα κανάλια ελεύθερης λήψης είναι άπειρα; Πουθενά δεν είναι, μην συγχύζετε τον κόσμο».

 

21:50 Νίκος Παππάς: «Η κυβέρνηση μας είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει διαγωνισμό».

21:47 Νίκος Παππάς: «Δεν βρέθηκε ένας να βγει και να πει ότι κάτι προσπαθήσατε να κάνετε κάτι με τη διαδικασία του βασικού μετόχου». 

21:46 Τοποθετείται ο Νίκος Παππάς και σε ερώτημα που διατυπώνει «είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο;», απαντά η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη «ναι».

Το βίντεο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

21:38 Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακριβή τα στοιχεία που δώσατε για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στην Ευρώπη. Η ίδια αγορά επέβαλε αυτόν τον αριθμό.

21:33 Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση αλλά πάντα υπό τη συνταγματικότητα της Ανεξάρτητης Αρχής.

21:29 Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

21:28 Αλέξης Τσίπρας: «Επειδή βλέπω ότι μεγάλη φασαρία έχετε κάνει αλλά ονομαστική ψηφοφορία δεν έχετε ζητήσει. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνω εγώ».

21:19 Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ήρθαμε για να διαχειριστούμε τις δικές σας δομές αλλά για να τις αλλάξουμε. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα τελειώσουμε το πάρτυ της διαπλοκής και θα το τελειώσουμε».

21:15 Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης μόλις εκλέχτηκε «έτρεξε» να παρακωλύσει την εκλογή του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τα ίδια κανάλια που λοιδορούσαν κάποτε τους αγρότες τώρα εμφανίζονται συνοδοιπόροι τους. Ο κόσμος όμως τους ξέρει».

21:10 Αλέξης Τσίπρας: «Έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνατε πλάτες στους φοροφυγάδες και καλύπτατε για 27 χρόνια τη μη αδειοδοσία των Μέσων Ενημέρωσης, έρχεστε και ζητάτε να γίνει το ίδιο ξεχνώντα ότι έχει ψηφίσει 3 φορές ο ελληνικός λαός για να αλλάξει αυτό».

21:05 Αλέξης Τσίπρας: «Να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό αφορολόγητα. Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου έλεγε ο κ. Σαμαράς. Όχι 10 αλλά 110 Παπασταύρου θα έχουμε και θα πληρώσουν».

20:59 «Οι υπόγειες διαδρομές της διαπλοκής είναι λιγο πολύ γνωστές. Μέσα ενημέρωσης που έχουν ζημιές συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τις τράπεζες για να στηρίζουν πολιτικά και οικονομικά χρεοκοπημένα κόμματα»,δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

20:56 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και δεσμεύθηκε να τους συνδράμει. Στη συνέχεια, ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, αναφέροντας πως η έκβαση της διαδικασίας θα δώσει την δυνατότητα στον λαό να βγάλει συμπεράσματα.

20:55 Στο βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

20:35 Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συγχώρεση για τόσες δεκαετίες ανομίας που εξέθρεψαν τη διαπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ συμπλήρωσε πως το ίδιο που επιχειρεί η κυβέρνηση συνέβη και στην Ιταλία.

20:30 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο twitter πως θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

20:26 Ο κ. Θεοχάρης «συνηγορώντας» υπέρ των καναλιών, δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει ομήρους τους ιδιοκτήτες τους.

20:20 «Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μην γίνει διαγωνισμός», υπογράμμισε ο κ. Φάμμελος απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ συμπλήρωσε «εμείς υπηρετούμε το Σύνταγμα και όχι το πάρτυ της διαπλοκής». Τέλος, σχολίασε δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης περί δικαστικής προσβολής του νόμου, ρωτώντας τα αν γνωρίζουν ποιος καναλάρχης θα προβεί επίσης στην ίδια ενέργεια.

19:50 Ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει την ένσταση αντισυνταγματικότητας προσυπογράφοντας τα όσα νωρίτερα είχε δηλώσει ο βουλευτής της ΝΔ, κ.Φορτσάκης.

19:49 Στοιχεία «φωτιά» για τα χρέη των καναλιών κατέθεσε ο Αλεξιάδης

19:40 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας εξαπέλυσε τα πυρά του στην αντιπολίτευση δηλώνοντας πως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει έλεγχος στα κανάλια, παρά μόνο δινόντουσαν συνεχείς παρατάσεις.

19:31 Ο Νίκος Δένδιας δηλώνει «εμείς καταθέτουμε αυτοτελώς ένσταση αντισυνταγματικότητας».

19:22 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρώντας να μονοπωλήσει από πλευράς ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση, παίρνει ξανά το λόγο, θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

19:16 Ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας εκτιμά πως ο νόμος θα προσβληθεί στο ΣΤΕ λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται.

19:11 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να θέτει θέμα παρεμπίπτοντος το οποίο απερρίφθη από την κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε πως αν επιμείνει θα το θέσει σε ψηφοφορία.

19:02 Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε «αν δεν αξιοποιήσετε την πρόταση που σας έκανε ο κ. Βενιζέλος, υπάρχουν και άλλες λύσεις να μετριάσετε το πρόβλημα που δημιουργείται. «Ότι θα φύγει από εδώ απόψε εμπλέκει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ σχετικά με τις 5λεπτες τοποθετήσεις που θα γίνουν σήμερα στη Βουλή συμπλήρωσε «χρόνο θα έχουμε και αν δεν θέλετε να τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας», προκαλώντας την αντίδραση τόσο της κ. Χριστοδολούπουλου: «κ. Λοβέρδο τις απειλές σας όπου περνάνε, αφήστε τες έξω από το Κοινοβούλιο», όσο και του κ. Παππά: «Μας παρακολουθεί ο λαός και καταλαβαίνει».

19:00 Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά επιμόνως το λόγο παρεμβαίνοντας συνεχώς και προκαλώντας την αντίδραση της Τασίας Χριστοδολούπουλου, η οποία τον αποκάλεσε «προβληματικό και παράνομο» και κατά παρέκκλιση του κανονισμού του παραχώρησε το λόγο.

18:57 Το λόγο έχει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος απαντά σε όσους αποδίδουν βιασύνη στην κυβέρνηση, δηλώνοντας «25 χρόνια η αντιπολίτευση είχε παραλύσει την διαδικασία του διαγωνισμού και μας κατηγορούν τώρα ότι βιαζόμαστε».

18:53 Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς δήλωσε πως αφαιρούνται κρίσιμες αρμοδιότητες από το ΕΣΡ και κάλεσε την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής για τον υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

18:48 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθανάσιος Παφίλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη διαδικασία, δήλωσε «μάλλον είστε και οι δύο πραξικοπηματίες. Αυτός ο καυγάς έχει να κάνε με την αναδιανομή της αγοράς συνολικά» και κλείνοντας ανέφερε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών».

18:40 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος καυτηρίασε την 3μηνη και πλέον καθυστέρηση που επιχείρησε η αντιπολίτευση θέτοντας εμπόδια, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί τη συνεργασία όλων για το διαγωνισμό.«Δεν το θέλουν οι καναλάρχες; Το θέλει ο λαός», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Σύμμαχος μας ο ελληνικός λαός και τα κανάλια θα μπουν στο διαγωνισμό και θα δοθούν νόμιμες άδειες», τόνισε.

18:31 Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης χαρακτηρίζοντας «σοβαρότατα αντισυνταγματική» την τροπολογία για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, δήλωσε πως η κυβέρνηση δείχνει ότι φοβάται τον διάλογο. Τέλος, διερωτήθηκε το λόγο που η κυβέρνηση επισπεύδει τις διατάξεις αυτές.

18:25 Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, υπερασπίστηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο Ευαγ. Βενιζέλος θέτει θέμα κανονισμού και καλεί την πρόεδρο της Βουλής να αρνηθεί να ανοίξει τη συζήτηση ώστε να μην συζητηθεί η τροπολογία.Δηλώνει επίσης πως τα ΜΜΕ έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό (γέλια στην αίθουσα).

tileoptikes adeies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς