Τάσος Βάμβουκας: Συναντήσεις για τις εργασίες στη Δημοτική Αγορά, τη μεταφορά επισκεπτών κρουαζιέρας και γαλάζιες σημαίες

sinantiseis vamvouka (2) sinantiseis vamvouka (3) sinantiseis vamvouka (1)

Η εξέλιξη των διαδικασιών, που αφορούν το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε σήμερα, Τετάρτη 27/1/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, και συνεργατών του Δημάρχου.

Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου για την προσπάθεια, που καταβάλλεται από πλευράς Δήμου, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι απαιτούμενες ενέργειες για την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου και την εν συνεχεία δημοπράτησή του. Επίσης ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε τη συνεργασία και τις απόψεις των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς για τα ζητήματα, που θα προκύψουν σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, ώστε να ληφθούν υπόψη στον προγραμματισμό του έργου από πλευράς του Δήμου.

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων εν όψει της έναρξης της περιόδου υποδοχής κρουαζιέρας στην πόλη μας, με έμφαση στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό των Χανίων, επισημάνθηκε στη συνάντηση, που είχε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Κων/νο Μανωλικάκη.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κ. Φανδριδάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Γ. Μαράκη, του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, Γ. Καρτάκη, του συνεργάτη του Δημάρχου & πρώην Προέδρου του Λ.Τ.Ν.Χ., Κων/νου Μπροκαλάκη, εξετάστηκε ειδικότερα το ζήτημα της στάσης – στάθμευσης των αστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν τους επιβάτες κρουαζιέρας από και προς το Λιμάνι της Σούδας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για την προώθηση του θέματος της ανάπλασης της πλατείας της Σούδας, η εικόνα της οποίας είναι εξαιρετική σημαντική τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής και ζητήθηκε η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων ιδιαίτερα στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της πλατείας.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού από πλευράς Δήμου Χανίων για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα για το θέμα των γαλάζιων σημαιών, οι αντιδήμαρχοι Χανίων κ.κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης και Γιώργος Φραγγεδάκης, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και επιχειρηματιών – ξενοδόχων συμμετείχαν σε συνάντηση, προκειμένου να καθορίσουν από νωρίς το πλαίσιο συνεργασίας που από φέτος τίθεται σε εφαρμογή.

Οι 4 γαλάζιες σημαίες που βρίσκονται στις περιοχές Σταλός και Αγία Μαρίνα θα τοποθετηθούν κανονικά από το Δήμο Χανίων. Το καινούριο στοιχείο ωστόσο είναι ότι από φέτος και οι επιχειρηματίες που μπροστά από τις επιχειρήσεις τους υπάρχουν γαλάζιες σημαίες, θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη των παραλιών και των κανόνων που υπάρχουν, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών στις ακτές που έχουν βραβευθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς