Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου

Σύσφιγξη συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σε συνάντηση – συζήτηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ρεθύμνου, κάλεσε η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη για να τους ενημερώσει στους τομείς δράσης της. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως και το προσωπικό των υπηρεσιών.

 

Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου
Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου
Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Προβολής και Πρασίνου
Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προβολής και Πρασίνου
Νικολέτα Γκολφινοπούλου Διευθύντρια Πρασίνου
Νικολέτα Γκολφινοπούλου Διευθύντρια Πρασίνου
Θοδωρής Νίνος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρεθύμνου
Θοδωρής Νίνος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρεθύμνου

sinantisi dimarxio rethymnou (1)

Τους Προέδρους τον Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων των Οικισμών του Δήμου Ρεθύμνου υποδέχθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη με την παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργου Μαρινάκη, του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνου, Θοδωρή Νίνου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και του προσωπικού των υπηρεσιών που αφορούν στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και το Πράσινο.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή και στην τοποθέτησή του ανέδειξε τη σημασία του να έρθουν πιο κοντά στη συνεργασία τους οι παράγοντες των τοπικών κοινωνιών με το δημοτικό σύστημα με γνώμονα την ενημέρωση για τα καθημερινά και όχι μόνο ζητήματα και την ανάλογη, συντονισμένη δράση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο δήμος θα καταφέρει, μετά από ποσοτική ενίσχυση των σχετικών κωδικών στον προϋπολογισμό, να προμηθευτεί γκρέιντερ και καλαθοφόρα φορτηγά τα οποία θα απλοποιήσουν και θα συντομεύσουν δραστικά τον απαιτούμενο χρόνο για τον ευπρεπισμό των χωριών. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι το 2016, βάσει και του προγραμματισμού, οι οικισμοί του δήμου θα έχουν καθαριστεί για τη νέα τουριστική περίοδο πριν από το Πάσχα. Ο Γιώργος Μαρινάκης τόνισε ότι πρέπει να είναι έτοιμο το δημοτικό σύστημα με ολοκληρωμένες μελέτες σε ευρεία θεματική, καθώς άγνωστο παραμένει τι θα επιδοτήσει ακριβώς το νέο ΕΣΠΑ.

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη με αφορμή τη συγκυρία διεμήνυσε ότι αυτή τη χρονιά, οι προπομποί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα φτάσουν σε περισσότερα χωριά, όπως και ότι πλέον ο θεσμός έχει λάβει διαστάσεις αναπτυξιακού εργαλείου, αλλά και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο κοινωνιολογίας. Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τη νέα τάση στον τουρισμό, την εμπειρία, τον βιωματικό δηλαδή τουρισμό. Με τη χθεσινή μάλιστα συνάντηση, στα πλαίσια της οποίας διανεμήθηκαν ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση, θα υπάρξει καταγραφή του υλικού και άυλου κεφαλαίου που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί η καταγραφή και πιστοποίηση των καθημερινών δράσεων των κατοίκων της υπαίθρου προς όφελος της ανάπτυξης του βιωματικού τουρισμού. Επιπλέον, θα καταγραφούν οι υποδομές που μπορούν να στεγάσουν info kiosks, σε ένα δίκτυο οικισμών του Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ρεθύμνου έχει λάβει βραβείο από τον ΕΟΤ για την επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσω του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, όπως και διάκριση από την ιστοσελίδα tripadvisor.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα Πρασίνου, γνωστοποιήθηκαν οι δυσκολίες λόγω αύξησης πληθυσμού και έκτασης του Δήμου Ρεθύμνου με παράλληλη μείωση στο προσωπικό και ζητήθηκε η καλύτερη δυνατόν συνεργασία, με την Διευθύντρια Πρασίνου, Νικολέτα Γκολφινοπούλου να συμπληρώνει σε αυτό το σημείο ότι υπάρχει έλλειψη και σε τεχνικά μέσα.

Στη συνάντηση – συζήτηση βρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, Θοδωρής Νίνος ο οποίος τόνισε τη σημασία να έρθει στο προσκήνιο η δράση τωνΤοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων με επικοινωνία σε πιο σταθερή και οργανωμένη βάση, όπως και να υπάρξει μέσα από αυτή τη διαδικασία μια νέα αφετηρία αλλαγής νοοτροπίας και αποτελέσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

sinantisi dimarxio rethymnou (2)

sinantisi dimarxio rethymnou (3) sinantisi dimarxio rethymnou (4) sinantisi dimarxio rethymnou (5) sinantisi dimarxio rethymnou (6) sinantisi dimarxio rethymnou (7) sinantisi dimarxio rethymnou (8) sinantisi dimarxio rethymnou (9) sinantisi dimarxio rethymnou (10) sinantisi dimarxio rethymnou (11)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς