Τελευταία Νέα

Σύμβαση για την κατασκευή πεζογέφυρας στο «Γουβιανό Ποταμό» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο μελέτης για την οδική ασφάλεια

pezogefyra gouvianos potamos

Σύμβαση ύψους 185.000 ευρώ για την κατασκευή σιδηράς πεζογέφυρας στο «Γουβιανό ποταμό» του δήμου Χερσονήσου υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο υλοποίησης της μελέτης για την οδική ασφάλεια στο νησί, και χρηματοδοτείται με κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί βόρεια της παλαιάς εθνικής οδού και θα χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή διάβαση των πεζών. Η δε θέση έχει καταγραφεί ως θέση Μ.Ο.Α. (Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας).
Ο φορέας της γέφυρας αποτελείται από άνοιγμα μήκους 36,80m. Το συνολικό πλάτος της πεζογέφυρας είναι 4,24m και το ελεύθερο πλάτος της (πλάτος κυκλοφορίας πεζών) 1,80m. Ο φορέας αποτελείται από δύο κύρια δικτυώματα ύψους 2,00m (οριζόντιες ράβδοι δικτυώματος διατομής ΗΕΒ160, κατακόρυφες και διαγώνιες ράβδοι διατομής ΗΕΒ120).

Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες – σκυροδέματα οπλισμοί-μεταλλικά στοιχεία –κατασκευές. Ανάδοχος για την κατασκευή του είναι η τεχνική εταιρεία «ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΣΟΥΡΟΥΛΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.».
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη και Νίκος Ορφανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς