Τελευταία Νέα

Σχολικές καταλήψεις στο Ρέθυμνο – Τα πού και τα γιατί;

Ως εδώ και μη παρέκει! Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον χορό των καταλήψεων που ξεκίνησε μετά από μόλις 2 εβδομάδες μαθημάτων, εξέφρασε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης. Λίγο μετά το πρώτο κουδούνι ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία του Ρεθύμνου οι οποίες έφτασαν σήμερα τις 9 στον αριθμό με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Ταξάκη να.. περιοδεύει στα σχολεία για να κατευνάσει τα πνεύματα και να λήξει την αναστάτωση. Επί ποδός και το τμήμα παιδείας του δήμου για να προλάβει τις φθορές στη δημόσια περιουσία. Αίσθηση προκαλεί το αίτημα για φύλαξη στα κεντρικά σχολεία της πόλης υπό το φόβο παρουσίας εξωσχολικών.

katalipseis-rethymno-louketa

Μπορεί να έπαυσαν τις καταλήψεις στην ενδοχώρα του νομού, ωστόσο στην πόλη και τα προάστια του Ρεθύμνου, σήμερα τελούσαν υπό κατάληψη 9 σχολικές μονάδες.

Στο κέντρο οι μαθητές ζητούν φύλαξη από εξωσχολικούς που παλαιότερα είχαν προκαλέσει επεισόδια, στην περιφέρεια ζητούν καλύτερη συγκοινωνία, ενώ κοινό τόπο αποτελούν τα αιτήματα κάλυψης κενών και βελτίωσης των υποδομών. Ο Ανδρέας Ταξάκης μάλιστα σημείωσε τα ονόματα των καταληψιών, ώστε σε περίπτωση ζημιών να βρεθούν οι ενδεχόμενοι υπαίτιοι.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής που φέρει την ευθύνη των κτιριακών υποδομών, τόνισε ότι ο δήμος έχει προσφέρει τα μέγιστα με τις νέες σχολικές μονάδες και κάλεσε τους μαθητές να σέβονται τη δημόσια περιουσία, δίνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα σχολείου με καινούριες τουαλέτες προ διετίας, οι οποίες είναι σήμερα κατεστραμμένες και αποτελούν αίτημα της κατάληψης..

Ως μείζον θέμα τίθεται η πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών που υστερούν σε ποσοστό 20%, όπως και η αναζήτηση λύσεων στη φύλαξη των σχολικών μονάδων λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Κατειλημμένα παραμένουν τα μεγάλα λύκεια της πόλης: 1ο, 2ο, 3ο και πειραματικό λύκειο, ενώ έληξε η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο και στο 2ο και 3ο γυμνάσιο.

Τα αιτήματα:

aitimata-katalipseon-rethymno

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

katalipseis-rethymno

Δείτε επίσης!

Ο δήμος Ρεθύμνου για το κληροδότημα Τρανταλλίδη – Το κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συνάντηση εργασίας μεταξύ …

Ρέθυμνο – Παραφωνίες στη διαδικασία για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο με τραπεζοκαθίσματα

Η  Επιτροπή Ελέγχου των δικαιολογητικών για την κατάληψη του επιπλέον  κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, έχοντας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize