“Σφάζονται για τα..σφαγεία!” – Κόντρα Γιώργου Μαρινάκη vs Μανούσου Μανουσογιάννη

Μόνο η παραγωγική γραμμή των αιγοπροβάτων λειτουργεί πια στα σφαγεία του Δήμου Ρεθύμνου, ενώ έχουν παροπλιστεί οι γραμμές των χοιρινών και των βοοειδών.

Το μίσθωμα φέρεται από τα 5 με 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα, να έχει περιοριστεί στα 4 χιλιάδες ευρώ, όμως και πάλι οι εγκαταστάσεις υπολειτουργούν. Ανέκαθεν ήταν προβληματική η δομή, αφού ακόμη και όταν ήταν στην ευθύνη του δήμου δεν είχε εξασφαλιστεί αδειοδότηση με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Τώρα, ο Μανούσος Μανουσογιάννης καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια στις γραμμές παραγωγής που έχουν κλείσει, να λειτουργήσει εμπορικό τμήμα διάθεσης ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων με τον Γιώργο Μαρινάκη να ανταπαντά, ότι ο ιδιώτης έχει καταβάλει αρκετά χρήματα για τη λειτουργία της δομής και του είναι δύσκολο να διατηρήσει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης, ενώ θεωρεί ότι έπρεπε το θέμα να έχει συζητηθεί και κατ’ ιδίαν, αφού υπήρξε συνάντηση των δύο αντρών και μετά την αποστολή του αιτήματος συζήτησης της υπόθεσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες τόσο για τις προδιαγραφές υγιεινής και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των σφαγείων, όσο και για την αναγκαιότητα σωστής, άρτιας και αποτελεσματικής λειτουργίας τους προς όφελος της κτηνοτροφίας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

manousogiannis marinakis sfageia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς