Τελευταία Νέα

Συνεχίζει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πληρωμής για την ενιαία ενίσχυση ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

suskepsi agrotes (2)
Στο πλαίσιο της ουσιαστικής ανάγκης αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων σχετικά με την πληρωμή της προκαταβολής του 90% της βασικής ενίσχυσης για το 2015, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής αναφοράς το κοινό υπόμνημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι κατηγορίες των προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη πληρωμή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπόμνημα των αγροτικών συνεταιρισμών:
” Πολλά προβλήματα οφείλονται στην παλαιότητα των χαρτών με συνέπεια παραγωγικές καλλιέργειες να απορρίπτονται και να μην συνυπολογίζονται στα Προσωρινά Δικαιώματα των παραγωγών .
” Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τους παραγωγούς που έχουν δηλώσει ιδιωτικά βοσκοτόπια ή αγροτεμάχια και χαρακτηρίζονται ως δασικά ή μη επιλέξιμα και η συνέπεια αυτών είναι η επιβολή ποινών στην πληρωμή τους.
” Υπάρχουν πολλές αλληλοεπικαλύψεις αγροτεμαχίων μεταξύ παραγωγών για τις οποίες εκκρεμεί η διόρθωσή τους.
” Η διαδικασία κατανομής των κοινοτικών βοσκοτόπων σε όσους είχαν ιδιόκτητα βοσκοτόπια δεν έγινε με τον ίδιο συντελεστή του 0,85 στρ. / ανά ζώο με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανισότητες στην κατανομή των δικαιωμάτων.

Σημειώνουμε δε ότι παραγωγοί κάτοχοι ζωικού έως 20 ζώα δεν συμμετέχουν στην κατανομή.
” Το Ρέθυμνο ήταν το 2014 σε τηλεπισκόπηση με αποτέλεσμα όσοι παραγωγοί δεν πληρωθήκαν για το περυσινό έτος να μείνουν και φέτος απλήρωτοι.
” Επιπλέον, για την κατηγορία των παραπάνω παραγωγών δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποσό της ποινής που τους επιβλήθηκε και για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει.
” Οι περισσότερες από τις μεταβιβάσεις δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην έχουν πληρωθεί την προκαταβολή. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει στα έτη 2014 & 2015 στις κληρονομιές εξ αδιαθέτου και στις ενοικιάσεις δικαιωμάτων συνοδευόμενα με Γη (έντυπο 30 ή φόρμα 6) από το 2009 έως και το 2015.
” Έχει σημειωθεί αδικία εις βάρος των Νέων Αγροτών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2009, με το ύψος των Προσωρινών Δικαιωμάτων που τους εγκρίνονται να είναι δυσανάλογα χαμηλά συγκρινόμενα με των υπόλοιπων παραγωγών.

Δείτε επίσης!

Στη Βουλή από τον Ανδρέα Ξανθό το θέμα των διαγνωστικών τεστ και της μη αποζημίωσής τους από τον ΕΟΠΥΥ

«Εξακολουθούν οι ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ στον ιδιωτικό τομέα» …

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Στο τέλος του έτους οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize