Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε σύσκεψη στην Αθήνα για τη Μακροπεριφέρεια της Θαλάσσιας Λεκάνης Αδριατικής – Ιονίου

makroperifereia ionio adriatiki

Η νέα Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Στρατηγική για τη Μακροπεριφέρεια της Θαλάσσιας Λεκάνης Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR) και η συνδεσιμότητα τους ήταν  το θέμα σημερινής συνάντησης εργασίας στο Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συναρμόδιων Υπουργείων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης που παρουσίασε σειρά προτάσεων για τη Μακροπεριφερειακή Στρατηγική εκ μέρους των ενδιαφερόμενων Ελληνικών Περιφερειών.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε η διάσταση του «Πυλώνα 2» της  Στρατηγικής που αφορά τη συνδεσιμότητα των περιοχών της Αδριατικής – Ιονίου, τόσο ενδοπεριφερειακά όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον για την μεταφορά ανθρώπων και αγαθών. Η σημερινή συνάντηση είναι η τρίτη κατά σειρά καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις, στην Αθήνα, για τον «Πυλώνα 1 : Γαλάζια Οικονομία» και για τον «Πυλώνα 4 : Τουρισμός». Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής για την Αδριατική – Ιόνιο, στοχεύοντας σε ένα ενεργό ρόλο στην περιοχή. Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης από το Υπουργείο Μεταφορών ο Μιλτιάδης Προβατάς και η Λία Λάμπογλου, από το Υπουργείο Ανάπτυξης η Ρέα Ορφανού και από το ΥΕΝ ο Μπάμπης Πλατιάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.