Τελευταία Νέα

Συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το Facebook…

Συγγνώμη, από μια αυστραλιανή φεμινιστική ομάδα, αναγκάστηκε να ζητήσει το Facebook, μετά την άρνηση να «τρέξει» μια διαφημιστική καμπάνια στην οποία απεικονιζόταν το μοντέλο για μεγάλα μεγέθη Τες Χόλιντεϊ φορώντας ένα μπικίνι.

Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι το όλο θέμα πρόκειται για λάθος και ότι πλέον έχει εγκριθεί η εικόνα.

AdTech Ad

Τα μέλη της φεμινιστικής ομάδας Cherchez La Femme εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους μετά την απόφαση του Facebook να απορρίψει την διαφημιστική τους καμπάνια σχετικά με μια εκδήλωση, η οποία θα είχε ως στόχο την προώθηση της θετικότητας των ανθρώπων για το σώμα τους.

Αρχικά το site κοινωνικής δικτύωσης είχε απαντήσει στην ομάδα ότι η διαφήμιση «απεικονίζει ένα σώμα με τρόπο όχι… επιθυμητό».

Κι ενώ η σελίδα που είχε δημιουργηθεί στο Facebook σχετικά με την εκδήλωση φαινόταν κανονικά στους χρήστες, η σχετική διαφήμιση δεν εγκρίθηκε.

«Διαφημίσεις σαν και αυτή δεν επιτρέπονται, αφού κάνουν πολλούς ανθρώπους που τις βλέπουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους», ήταν η αρχική απάντηση από τη διαφημιστική ομάδα του Facebook, την οποία η φεμινιστική ομάδα ανάρτησε ως screenshot στη σελίδα τους. Η αντιπρόταση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ήταν η αλλαγή της εικόνας με κάποια άλλη, όπου θα φαινόταν κάποιος να «τρέχει ή να κάνει ποδήλατο» και η οποία θα ήταν περισσότερο «κατάλληλη».

«Η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια εικόνες που προορίζονται για διαφημίσεις κάθε εβδομάδα, κι έτσι μερικές φορές γίνονται και λάθη», απολογήθηκε ένας εκπρόσωπος του Facebook, συμπληρώνοντας: «Για να είμαστε σαφείς, η εικόνα αυτή είναι σύμφωνη με την πολιτική μας περί διαφημίσεων. Έχουμε πλέον εγκρίνει την εικόνα και ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή αυτό προκάλεσε».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στους όρους και προϋποθέσεις του Facebook ορίζεται ότι στις εικόνες που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς δεν πρέπει να «φαίνεται υπερβολική ποσότητα δέρματος ή μπούστου»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς