Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των προσφύγων από τη Συρία – Σημαντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο νομό Ρεθύμνου

draseis gia prosfyges syrias rethymno (15)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των προσφύγων από τη Συρία που ζουν στο Ρέθυμνο. Ο Αχμέτ βρίσκεται στο Ρέθυμνο πριν τον πόλεμο, όμως καθημερινά χάνει φίλους και συγγενείς που έχουν μείνει πίσω στην πατρίδα του. Μόλις πριν ένα μήνα σκοτώθηκε ο ξάδερφός του στο κατάστημα που διατηρούσε από βόμβα που έσκασε κοντά. Ο Μωχάμετ είχε επιστρέψει στη Συρία για να σπουδάσει, όμως ο πόλεμος που ξέσπασε τον ανάγκασε να πληρώσει 800 ευρώ για να επιβιβαστεί με συμπατριώτες του σε ένα φουσκωτό και από τα παράλια της Τουρκίας να βρεθεί στην Χίο πριν δύο μήνες. Σήμερα έχει ενωθεί ξανά με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο: “Ο πόνος και ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει, να μη χυθεί άλλο αίμα. Πρέπει να ανατραπεί το καθεστώς Άσαντ και όσοι το στηρίζουν να εκδιωχθούν από τη Συρία.”

Μωχάμετ Αμπντούλ Αχμάν Πρόσφυγας από Συρία - Κάτοικος Ρεθύμνου
Μωχάμετ Αμπντούλ Αχμάν Πρόσφυγας από Συρία – Κάτοικος Ρεθύμνου
Αχμέτ Γκιαρούντ Πρόσφυγας από Συρία - Κάτοικος Ρεθύμνου
Αχμέτ Γκιαρούντ Πρόσφυγας από Συρία – Κάτοικος Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο έχει απόθεμα ανθρωπιάς και στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες από τη Συρία με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στο Σαββατοκύριακο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της πόλης και με εκδηλώσεις ανθρωπιάς, όπως και αυτές των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που όπως δηλώνουν η Δέσποινα Νικολάου, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και η Λίλη Κρομμύδα, Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η συμμετοχή των μαθητών είναι παραπάνω από συγκινητική σε όλο το νομό.

Δέσποινα Νικολάου Εκπρόσωπος Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες - Πρόεδρος ΕΛΜΕΡ
Δέσποινα Νικολάου Εκπρόσωπος Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες – Πρόεδρος ΕΛΜΕΡ
Λίλη Κρομμύδα Μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
Λίλη Κρομμύδα Μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Ο Αχμέτ εξηγεί αυτό που γράφει και ένας τοίχος στη Συρία: “Να ξέρεις ότι προτού φύγω έκανα τα πάντα για να μείνω!” Αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα σε έναν πρόσφυγα με ένα μετανάστη. Ο Αχμέτ δηλώνει ότι αν κάποιος παραμείνει στη Συρία, θα πεθάνει είτε από βόμβα του καθεστώτος Άσαντ, είτε από το μαχαίρι Τζιχαντιστών.

draseis gia prosfyges syrias rethymno (16) draseis gia prosfyges syrias rethymno (20) draseis gia prosfyges syrias rethymno (19) draseis gia prosfyges syrias rethymno (18) draseis gia prosfyges syrias rethymno (17) draseis gia prosfyges syrias rethymno (14) draseis gia prosfyges syrias rethymno (13) draseis gia prosfyges syrias rethymno (12) draseis gia prosfyges syrias rethymno (11) draseis gia prosfyges syrias rethymno (10) draseis gia prosfyges syrias rethymno (9) draseis gia prosfyges syrias rethymno (8) draseis gia prosfyges syrias rethymno (7) draseis gia prosfyges syrias rethymno (6) draseis gia prosfyges syrias rethymno (5) draseis gia prosfyges syrias rethymno (4) draseis gia prosfyges syrias rethymno (3) draseis gia prosfyges syrias rethymno (2) draseis gia prosfyges syrias rethymno (1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize