Συγκινητική ανταπόκριση Πανελλαδικά και από το εΕξωτερικό για : «Το ολοκαύτωμα της Καλής Συκιάς και η πυρπόληση των γυναικών από Γερμανούς ναζί»

ntokimanter kali sikia

Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του ιστορικού ντοκιμαντέρ της Καλής Συκιάς σε διεθνή φεστιβάλ εκδηλώνεται από διοργανωτές τους, και ήδη οι δυο δημιουργοί του, δημοσιογράφοι Γιάννης Κανελλάκης και Μανόλης Παντινάκης έλαβαν πρόσκληση από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Το σημαντικό είναι, ότι η συμμετοχή και προβολή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Νοτιοανατολικής Ευρώπης από 21-28 Φεβρουαρίου 2016, ήταν προσωπική επιλογή του υπεύθυνου της διεθνούς διοργάνωσης κ. Νενάντ Πουχόβσκι, που απέστειλε ειδική πρόσκληση στους παραγωγούς.

«Το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο που δημιουργήσαμε», δήλωσε για την πρόσκληση από το Ζάγκρεμπ, ο εκ των παραγωγών του Γιάννης Κανελλάκης, «καταξιώθηκε και αναγνωρίστηκε από Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές και παραγωγούς ντοκιμαντέρς. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, άνοιξε τα φτερά του και με τις δικές του αξίες ταξίδεψε και ταξιδεύει σε πολλές χώρες στο εξωτερικό για να προβληθεί σε διεθνείς διοργανώσεις. Εμείς», κατέληξε, «θα προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις προσκλήσεις των παραγόντων των διοργανώσεων και να είμαστε παρόντες στους τόπους και στις χώρες που θα προβάλλεται…».

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΧΑΛΚΙΔΑ

Μετά τις εκατοντάδες προβολές της παραγωγής ανά την επικράτεια, «Το ολοκαύτωμα της Καλής Συκιάς και η πυρπόληση των γυναικών από Γερμανούς ναζί», έκανε στάση τον περασμένο Μάρτιο στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στις δυο μέρες προβολής του, αναγνωρίστηκε η ιστορική και καλλιτεχνική του αξία και απέσπασε τις θερμές κριτικές Ελλήνων και ξένων ιστορικών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και μελετητών αλλά και του πολυάριθμου κοινού που τις παρακολούθησε. Η επόμενη στάση στο ταξίδι που πραγματοποιεί, θα  γίνει στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και οι προβολές των ταινιών που συμμετέχουν άρχισαν την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Το ντοκιμαντέρ, που αξιολογήθηκε από τις προκαταρτικές επιτροπές, θα προβληθεί μεθαύριο Σάββατο στις 8.30 το βράδυ σε αίθουσα του θεάτρου «Παπανικολάου» και θα παραστούν οι συντελεστές του, εκπρόσωποι των κατοίκων από το ορεινό χωριό που διαδραματίστηκαν οι θηριωδίες στις 6 Οκτωβρίου 1943 από τους Γερμανούς ναζί και απόδημοι που είναι εγκατεστημένοι στην Αττικής.

katoikoi kalis sikias gryntakis petrakis kali sikia sarantos kali sikia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize