Τελευταία Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ 13-8-2015

Η Κυβέρνηση  φέρνει για ψήφιση στη Βουλή , μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Το 3ο μνημόνιο ,  είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019.

Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα! Να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά! Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιo, με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση  την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στους 4 Μάρτυρες.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς αγώνες.

Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

trito mnimonio (3) trito mnimonio (2) trito mnimonio (1)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Kάλεσμα στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων από το Εργατικό Κέντρο

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου , που συνεδρίασε στις 26-11-2019 , αποφάσισε να συμμετέχει …

Ρέθυμνο – Ξανά στο δρόμο του αγώνα οι συνταξιούχοι

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,   ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize