Τελευταία Νέα

Στο Ρέθυμνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Δέχθηκε γιλέκο Γερμανού από τη Μάχη της Κρήτης, λάφυρο αγωνιστή του ΚΚΕ

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συνομίλησε με μέλη της τοπικής ΤΕ. Δέχθηκε το γιλέκο Γερμανού από τη Μάχη της Κρήτης, λάφυρο αγωνιστή του ΚΚΕ, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει μια ματιά και στον Ριζοσπάστη.

 

dimitris koutsoumpas rethymno (1) dimitris koutsoumpas rethymno (4) dimitris koutsoumpas rethymno (5) dimitris koutsoumpas rethymno (3) dimitris koutsoumpas rethymno (2)

Με ομιλία στη συνεστίαση της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ στον Άγιο Νικόλαο, το μεσημέρι της Κυριακής, ολοκλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με νέους, στα γραφεία της ΤΕ Ρεθύμνου. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξελίξεις, στις κινητοποιήσεις και την προοπτική των αγώνων.

«Σήμερα σε αυτές τις συνθήκες, πρόσωπα αλλάζουν και διάφορα κόμματα λένε ότι ανανεώνονται. Σήμερα για παράδειγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ σβήνει το κεράκι του ενός χρόνου διακυβέρνησης, του ενός χρόνου «πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά», βλέπουμε να υλοποιείται ένα από τα πιο βάρβαρα μνημόνια, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα δυο προηγούμενα που ψήφισαν, αντίστοιχα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να συνεχίζονται τα προαπαιτούμενα, να συνεχίζονται τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Σήμερα με αιχμή το Ασφαλιστικό, αύριο με νέα φορολογικά βάρη και έπεται συνέχεια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

KOYTSOYMPAS-RETHIMNO1

«Εμείς λέμε ως ΚΚΕ» τόνισε, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες στα μπλόκα τους, στις συνελεύσεις τους, στα σωματεία τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές να αποφασίσουν και να καθορίσουν αυτοί τις μορφές πάλης, την κλιμάκωση και το περιεχόμενο του αγώνα. Και βεβαίως χρειάζεται σθεναρή αντίσταση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν ουσιαστικά τον αγώνα».

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν η Οργάνωση παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα ένα κειμήλιο του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, κομμάτι της Ιστορίας του Κόμματος. Πρόκειται για ένα γιλέκο, Γερμανού στρατιώτη, που αποκτήθηκε σε μια από τις πολλές σκληρές μάχες των ΕΛΑΣιτών στην περιοχή, όταν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, οι μαχητές του ΕΛΑΣ αποκτούσαν εξοπλισμό μόνο μέσα από την ηρωική τους πάλη.

KOYTSOYMPAS-RETHIMNO2

Το γιλέκο ανήκε στον αγωνιστή Αλέκο Μαθιουδάκη, ο οποίος ζήτησε μετά τον θάνατό του να δοθεί στο αρχείο του Κόμματος. Μέσα σε ζεστό κλίμα έγινε στη συνέχεια συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τη σύζυγο του Αλέκου Μαθιουδάκη, Στέλλα Μαθιουδάκη, στο γηροκομείο όπου βρίσκεται.

KOYTSOYMPAS-RETHIMNO3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς