Στο επίκεντρο ο τουρισμός της Κρήτης σε συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τον γ.γ. του ΕΟΤ και του Ρωσικού τουριστικού οργανισμού ΤΕΖ Tour

rosikos tourismos (1)

Η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στη Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τους εκπροσώπους του Ρωσικού τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ Tour. Στις συναντήσεις στην Περιφέρεια συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο ιδιοκτήτης της TEZ Tour Αλεξάντερ Βούρτιν, ο διευθύνων σύμβουλος της TEZ Ελλάς Δημήτρης Χαριτίδης, ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ Ελλάς Μανόλης Απλαδενάκης, ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Μόσχα Πολύκαρπος Ευσταθίου, και ο Διευθυντής του ΕΟΤ- ΠΥΤ Κρήτης Αριστείδης Στρατάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων και ο εντεταλμένος σύμβουλος Μ. Βαμιεδάκης εξέφρασαν την αναγκαιότητα, ότι, θα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έκδοση visa σε Ρώσους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, και σε αυτό θα συμβάλλει η στελέχωση-ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των προξενείων μας ιδιαίτερα στη Ρωσία αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Ανατολικές χώρες. Σε αυτό συμφώνησε και ο γ.γ. του ΕΟΤ ο οποίος ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκδίδονται οι visa σε συντομότερο χρόνο, ενώ τόνισε ότι αποτελεί εθνικό στόχο η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας με την Ρωσία και τις άλλες Ανατολικές χώρες.

Στη συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της ΤΕΖ Tour, ο Περιφερειάρχης Κρήτης παρουσία και του γ.γ. του ΕΟΤ, επεσήμανε ότι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός τουριστικός προορισμός, και το νησί μας προσφέρεται για διακοπές καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της TEZ Αλεξάντερ Βούρτιν και οι Ρώσοι πράκτορες  ανέφεραν ότι για τους Ρώσους τουρίστες πρώτος τουριστικός προορισμός είναι η Κρήτη σε επίπεδο Ελλάδας, τονίζοντας ότι τους δυο λαούς τους συνδέουν θρησκευτικοί, ιστορικοί, πολιτισμικοί δεσμοί.  Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές η ΤΕΖ tour πραγματοποιεί στη Χερσόνησο το ετήσιο Work Shop όπου συμμετέχουν 320 μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας που θα προωθήσουν το τουριστικό μας προϊόν ενόψει της νέας σεζόν.

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων και συντονισμός  των επόμενων δράσεων, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες κινήσεις προβολής και στρατηγικών συνεργασιών υπουργείου, ΕΟΤ, Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και ιδιωτικού τομέα.

Συμμετείχαν εκτός από την Υπουργό, εκπρόσωποι Περιφερειών, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων, Πρακτόρων και εκπρόσωπος της Aegean.

Συζητήθηκαν  οι εξελίξεις τόσο από τη Ρώσικη αγορά όπως και από τις άλλες αγορές, οι δυνατότητες που υπάρχουν για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αναβάθμιση της ποιότητας και προσέλκυση επισκεπτών με υψηλή αγοραστική δύναμη καθώς και η προώθηση στοχευμένων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων που θα αξιολογήσει το Υπουργείο ώστε να καταστρώσει το σχέδιο δράσης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης  Βαμιεδάκης που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης, δήλωσε πως ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου, διότι η επιτυχία μπορεί να έλθει μόνο με την συνεργασία  και την συνέργεια.

«Πιστεύουμε πως πρέπει να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα. Παρ’ όλα αυτά το θετικό ρεύμα που δημιουργείται για την Ελλάδα  στην παρούσα χρονική  συγκυρία και η ανάδειξη της Ελλάδας σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία σχεδιασμού  μακρόπνοης στρατηγικής η οποία θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα  για όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης.

rosikos tourismos (2)

rosikos tourismos (3)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς