Στις Μέλαμπες ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου πολιτική συγκέντρωση στις Μέλαμπες που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αγίου Βασιλείου, με θέμα: Πολιτικές εξελίξεις – Διεθνής επικαιρότητα και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Ομιλητής ήταν ο Συντυχάκης Μανώλης, βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις σε Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Βόρειο Αφρική κλπ  και τις συνέπειες που έχουν για τους λαούς. Ανέδειξε και τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που συμφωνούν για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των λαών.
Ιδιαίτερα στάθηκε στη νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις που έρχεται  να προστεθεί στους ήδη δυσβάσταχτους φόρους που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξασφαλίζει σημαντικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο. Απέναντι σε όλα αυτά χαρακτηριστική είναι η συμφωνία κυβέρνησης, εργοδοτών και πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, που θέλουν τους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις ομαδικές απολύσεις.

Αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο και τις αποπροσανατολιστικές σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης. Περνώντας ταυτόχρονα μια σειρά επώδυνων πολυνομοσχεδίων  για τους εργαζόμενους αξιοποιώντας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.
Στάθηκε με σχολαστικότητα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που βλέπουν με πολύ γοργούς ρυθμούς τη συνεχιζόμενη και άδικη συρρίκνωσε του είδη πενιχρού εισοδήματος τους.
Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα αφού η Ελλάδα και όλη η Κρήτη διαθέτει τέτοιες περιοχές και παραλίες να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να τις απολαμβάνουν λόγο της συνεχούς μείωσης των χρημάτων τους. Παρά του ότι τα κέρδη σειράς μεγάλων ξενοδόχων πολλαπλασιάζονται ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η πλειοψηφία των  εργαζομένων δεν πάει καθόλου διακοπές και ένα μεγάλο μέρος καταφεύγει σε λύσεις συγγενικών τους προσώπων.
Ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις και προβληματισμούς ειδικά για τις ελλείψεις σε Υγεία και Πρόνοια στην περιοχή.

Κλείνοντας ο Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε τον κόσμο να μην εμπιστευτεί ξανά αυτούς που υπερασπίζονται το κεφάλαιο, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του και την ανάκτηση των απωλειών του, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία όπου η εξουσία και η οικονομία θα είναι στα χέρια του λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς