Τελευταία Νέα
Νίκος Νημάς Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

Στην Αθήνα αύριο οι διοικήσεις των 4 Εργατικών Κέντρων Κρήτης μαζί με αυτό των Δωδεκανήσων – Τι θα συζητήσουν με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=PbVhV4c1Q9Q[/embedyt]

Μετά και την τελευταία συνάντηση των εργατικών κέντρων Κρήτης και Ρόδου στο Ηράκλειο, πλέον οι διοικήσεις θα βρεθούν στην Αθήνα, για να θέσουν τα θέματα επί τάπητος στον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Υπενθυμίζεται ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, την Τετάρτη, 20/10/2015, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με κύριο θέμα το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων. Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου και Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο του Σωματείου Ξεν/λων Θανάση Σταμούλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ε.Κ.Ρ Παναγιώτη Εγγλέζο. Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος οι Πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των σωματείων Ξεν/λων και άλλων κλάδων της Κρήτης, οι εργαζόμενοι των οποίων είναι εποχιακοί.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση όλων να διεκδικηθεί η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα, όσο αφορά τους μήνες χορήγησής του, καθώς και την αύξησή του ποσού που χορηγείται.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1) Να σταλεί υπόμνημα στους Βουλευτές των Νομών και να ζητηθεί η στήριξή τους στο παραπάνω αίτημα.
2) Να ζητηθεί από τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των περιοχών Κρήτης και Δωδ/σου να τοποθετηθούν θετικά και να στηρίξουν το αίτημα αυτό, το οποίο αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων Κρήτης και Ρόδου.
3) Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού για να προωθηθεί το παραπάνω αίτημα.
4) Να πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων Κρήτης και Ρόδου, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.
Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση εξέφρασαν επίσης τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών ενάντια στην επικείμενη άδικη αύξηση της φορολόγησής και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.
Στο κλείσιμο της συνάντησης αποφασίστηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία των συνδικάτων Κρήτης και Ρόδου πάνω στα κοινά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επανασύσταση και επαναλειτουργία των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Νίκος Νημάς Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου
Νίκος Νημάς Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

ergatiko kentro rethymnou (2) ergatiko kentro rethymnou (1)

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν άνεργοι”

“Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην αγωνία και τον αγώνα που …

Ρέθυμνο – Εργατικό Κέντρο – Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον

Η Διοίκηση του Κέντρου μας , συζήτησε το θέμα του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize