Τελευταία Νέα

Στα 95 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο παλιός φαρμακοποιός Ανδρέας Κούνουπας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 95 ετών ο γνωστός Ρεθεμνιώτης, παλιός  φαρμακοποιός, Ανδρέας Κούνουπας. Υπήρξε σύμβολο αγάπης και προσφοράς στη ζωή, γι’ αυτό και άφησε σημαντική παρακαταθήκη στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 4 Φεβρουαρίου του 1921. Είχε γονείς του, τον Ιωάννη Κούνουπα, επίσης φαρμακοποιό και τη Λέλα Κούνουπα, μια αγωνίστρια που ακούραστα προσέφερε στο συνάνθρωπο.

Ο Ανδρέας Κούνουπας, σπούδασε φαρμακοποιός στη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου εργάστηκε στο φαρμακείο που παρέλαβε από τον πατέρα του, μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, 5 Αυγούστου στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μεγάλη Παναγία, στο Ρέθυμνο.
O Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε ψήφισμά του αναφέρει:
“Ο Ανδρέας Κούνουπας υπηρέτησε με ήθος την κοινωνία του Ρεθύμνου, τίμησε το φαρμακευτικό επάγγελμα και ανέδειξε τη φαρμακευτική επιστήμη με αξιοπρέπεια.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου και ο πρώτος πρόεδρός του.

Η αγάπη για το συνάνθρωπο, το επαγγελματικό ήθος και η διαρκής προσπάθεια για καταξίωση της φαρμακευτικής, είναι το βαρυσήμαντο κληροδότημα του Ανδρέα Κούνουπα για τους νεότερους συναδέλφους.

Εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την ειλικρινή μας συμπαράσταση στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το ΔΣ του ΦΣΡ αποφασίζει :

·         Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, να το αποστείλει στην οικογένεια του εκλιπόντος  και να το δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο και την ιστοσελίδα του ΦΣΡ.

·         Να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος.

·         Να καταθέσει ποσό στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, στη μνήμη του Ανδρέα Κούνουπα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.