Τελευταία Νέα

Στα Νεροκούρου το Ιατρείο Μικρών Ζώων του Δήμου Χανίων

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία του δημοτικού Ιατρείου Μικρών Ζώων έγινε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 12.5000 ευρώ, ανάμεσα στον Δήμαρχο Χανίων και τον ανάδοχο εργολάβο.

Το Δημοτικό Ιατρείο, θα κατασκευαστεί στο ισόγειο του διωρόφου κτίσματος της πρώην κοινότητας Νεροκούρου και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ενενήντα μέρες.

Ειδικότερα, στους χώρους του το ιατρείο θα περιλαμβάνει χώρο εξέτασης μικρών ζώων, μικρό χειρουργείο, αίθουσα παραμονής των ζώων. Σημειώνεται ότι το ιατρείο θα στελεχωθεί από τους κτηνιάτρους του Δήμου Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε “Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων. Το εν λόγω ιατρείο αποτελεί ανάγκη για τον Δήμο μας, καθώς με τη λειτουργία του θα συμβάλλει πέραν των άλλων και στον περιορισμό των γεννήσεων από τα αδέσποτα ζώα.
Δυστυχώς, το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι είναι ιδιαίτερα σοβαρό στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην πόλη μας, ενώ οι Δήμοι, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη από το κεντρικό κράτος, έχουν επωμιστεί δυσανάλογες ευθύνες. Προς αυτή την κατεύθυνση το ιατρείο θα συμβάλλει στον περιορισμό του προβλήματος στον Δήμο μας, χωρίς όμως από μόνο του να λύσει το πρόβλημα.
Απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας να δείχνουν υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Η τακτική της εγκατάλειψης δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον Δήμο Χανίων ούτε για τη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή η κριτική, που δεχόμαστε από τους επισκέπτες μας είναι πολύ αρνητική. Ο καθένας μας θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά στους τετράποδους φίλους μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς