Στάση Εργασίας στα 5μηνα – Οι συνθήκες και οι διεκδικήσεις

dimos xanion pentamina (1)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (5ΜΗΝΑ) Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 23/12 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ΟΛΟΙ κ’ ΟΛΕΣ οι εργαζόμενοι στα 5μηνα στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας στις 10.30 και αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ για τη ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφε-ισσα,
Όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μάχη κόντρα στην συγκυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ και τις δημοτικές αρχές που βολεύονται με τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, καταφέρνοντας την κατάκτηση ορισμένων βασικών δικαιωμάτων.
Σήμερα φτάνοντας στο τέλος του 5μήνου (για τους εργαζόμενους στους δήμους) απαιτείται να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να έχουμε σταθερή δουλειά και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η ηττοπάθεια ότι οι αγώνες μας πάνε χαμένοι και ότι «τίποτα δε γίνεται» πρέπει να σπάσει από εμάς τους ίδιους στην πράξη. Δεν ξεχνάμε πως ότι παίρνουν πίσω σήμερα κομμάτι-κομμάτι, οι εργαζόμενοι τα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες.
Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μισθούς που δε θα κατεβαίνουν κάτω από τα 751 ευρώ.
Καλούμε τα Σωματεία και συνολικά τους εργαζόμενους να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον αγώνα μας καθώς τα προγράμματα αυτά της φτώχειας ήρθαν για να μείνουν και είναι όχημα για την κατάργηση δικαιωμάτων, για το κατέβασμα του λεγόμενου μισθολογικού κόστους. Με αυτά τα προγράμματα της φτηνής και ευέλικτης εργασίας η συγκυβέρνηση, η πλειοψηφία των δήμων και ο ΟΑΕΔ εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, φέρνουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δήμου και συνολικά όλων των υπηρεσιών.
Από το 2009 στους δήμους δεν γίνεται καμία πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Να σε τι χρησιμεύουν αυτά τα προγράμματα. Ανακύκλωση και εκμετάλλευση των ανέργων, διαλύοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Φτάνει πια η κοροϊδία, θέλουμε δουλειά με δικαιώματα!
Απαιτούμε να μην φύγει κανένας συνάδελφος, όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Συνάδελφε-ισσα,
Είτε είμαστε εργαζόμενοι στους δήμους και την περιφέρεια είτε σε υπηρεσίες υπουργείων να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όσους μας θέλουν ανακυκλώσιμους εργαζόμενους β’ κατηγορίας και χαμηλών απαιτήσεων. Μας πετάνε πάλι στο δρόμο της ανεργίας χωρίς να δικαιούμαστε ούτε το επίδομα ανεργίας, ενώ πολλοί από εμάς παραμένουμε και μετά την πρόσληψή μας για πολύ καιρό ανασφάλιστοι χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο βασικό δικαίωμα της δωρεάν υγείας, δηλαδή στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Όλοι και όλες την Τετάρτη να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Με το τέλος του προγράμματος και μέχρι να βρούμε δουλειά να λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας, όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους στα 5μηνα!

Συνάδελφε-ισσα,
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωσή του. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, να μη μείνει 5μηνίτης που να μην είναι στην κινητοποίησή μας στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ το πρωί της Τετάρτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΘΗΚΕ

ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ

Απαιτούμε:

• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751 €.

• ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

• ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

ΟΛΟΙ κ’ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 23/12/2015

από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Κινητοποίηση στις 10.30 στον ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος

Αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ για τη σφράγιση των βιβλιαρίων μας

ανεργίας.

 

 

 

Δείτε επίσης!

Αποζημίωση ειδικού σκοπού – Πώς θα την εισπράξουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι τον Μάιο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία ανέρχεται στα 534 ευρώ για το σύνολο του μήνα,θα εισπράξουν …

Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στην τέχνη

  Έπειτα από τη συγκινητική διάδοση του κεντρικού μας μηνύματος #SupportArtWorkers σε κάθε γωνιά του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize