Τελευταία Νέα

Σε υψηλές τιμές το ελαιόλαδο τώρα, ίσως και με τη νέα ελαιοκομική περίοδο!

Από 3,5 ευρώ μέχρι και στα 4,08 ευρώ το λίτρο, από το συνεταιρισμό Ζάκρου Σητείας, διατίθεται αυτή την περίοδο το κρητικό ελαιόλαδο. Στην ευνοϊκή για την Ελλάδα συγκυρία και στη δυσμενή για Ιταλία και Ισπανία συγκυρία, αποδίδει τις υψηλές τιμές διάθεσης και του κρητικού ελαιολάδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει χάραξη στρατηγικής πολιτικής στη διάθεση του ελαιολάδου για να αποκτήσει την υπεραξία που του αρμόζει ως το χρυσό προϊόν της κρητικής γης. Φαίνεται μάλιστα ότι και φέτος Ισπανία και Ιταλία θα έχουν χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χύμα διάθεση του ελαιολάδου με πρακτικές παρεμπορίου, βλάπτει εν τέλει και τους παραγωγούς, αφού εάν το ελαιόλαδο διατεθεί μέσω επίσημων πρατηρίων και δημοπράτησης, τότε μόνο φτάνει σε υψηλές τιμές η διάθεσή του.

11 συνεταιρισμοί στην Κρήτη, ακολουθούν το δρόμο της επίσημης δημοπράτησης του ελαιολάδου, όμως ειδικά φέτος το ελαιόλαδο που διατίθεται στην Ελλάδα επιβαρύνεται και με ΦΠΑ, ενώ όσο ελαιόλαδο εξάγεται, δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Ο ΣΕΔΗΚ, όπως διαβεβαίωσε ο Γιώργος Μαρινάκης, θα πραγματοποιήσει διαγωνισμούς καλών πρακτικών στη διάθεση του ελαιολάδου, ενώ καλεί τους παραγωγούς να πραγματοποιούν συνεργασίες για την τυποποίηση του ελαιολάδου, πριν τη διάθεσή του σε χώρες ανά την Ευρώπη κυρίως.

marinakiselaiolado (1) elaiolado (2) elaiolado (3)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιώργος Μαρινάκης σε συνεργασία με Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για θέματα του δήμου και της ΔΕΥΑΡ

Στην Αθήνα έχει μεταβεί σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. …

Ρέθυμνο – Δημιουργείται καταδυτικό πάρκο στο Γεράνι – Έπεσαν οι υπογραφές – Ξεκινούν οι μελέτες

Υπογραφή του Δημάρχου Ρεθύμνου για την εκπόνηση μελετών Ένα βήμα για το καταδυτικό πάρκο στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize