Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι! Τα νεότερα για έναρξη – συναυλία – αφίσα – κοινωνικές δράσεις και προπομπούς!

afisa reth carn (13)

Τελετή έναρξης “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Η Ζωή, η Δράση και η Δημιουργία θα δηλώσουν δυναμικά την παρουσία τους το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στην επίσημη φετινή “πρώτη” του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού της Κρήτης! Τα μέλη των Ομάδων του Καρναβαλιού έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και με τη στήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ρεθύμνης θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία, τη ζωντάνια, την αισιοδοξία και το κέφι της πολυπληθέστερης πολιτιστικής συνύπαρξης στη σύγχρονη Κρήτη! Οι εκπλήξεις πολλές σε μια πολυαναμενόμενη βραδιά και παρόλο που ο πήχης είναι ήδη ψηλά από τις διοργανώσεις – ρεκόρ των τελευταίων ετών, το “Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016” με την αέναη φρεσκάδα του, τη συνεχή του αναγέννηση και τις κοινωνικές του αναφορές θα κάνει πράξη από μέσα του και μαζί με όλους εσάς το φετινό σύνθημα: Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Εντωμεταξύ με μπόλικη όρεξη και με τα πιάτα και τα ποτήρια γεμάτα χρώματα και ως άλλα μαχαιροπήρουνα, τα πινέλα, οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού επιδίδονται αρειμανίως όχι ακόμη σε φαγοπότι αλλά στη δημιουργία της αφίσας της φετινής διοργάνωσης με καμβά την έμπνευση του Στέλιου Καλογεράκη, γραφίστα, εικαστικού υπεύθυνου του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας κάποιες λίγες πρώτες πληροφορίες επ’ αυτού: “..μία ισχυρή οπτική αντίθεση που, όμως αποτελεί την πρωταρχική βάση της δημιουργίας (..) εικονογραφούνται και οι αντιθέσεις των διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από το Ρέθυμνο, που διαμόρφωσαν το πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον της πόλης και ενσωματώθηκαν στην κουλτούρα και στην πορεία του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που περισσότερα από 100 μέλη 40 διαφορετικών Καρναβαλικών Ομάδων συνεργάζονται δημιουργικά για μία εβδομάδα χρωματίζοντας μία γιγάντια εκδοχή της φετινής αφίσας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού)

Ο ενορχηστρωτής της Τελετής Έναρξης του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Νίκος Μαρκαντώνης, μας δίνει το στίγμα της πολυαναμενόμενης βραδιάς αναφέροντας ότι: “Η φετινή τελετή έναρξης με την θεματική Ζω, Δρω, Δημιουργώ, ξεδιπλώνεται παρουσιάζοντας τη δουλειά των ομάδων στη δημιουργία της αφίσας, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο στο ευρύ κοινό, όλη τη δουλειά που γίνεται στο καρναβάλι, όπου όλοι μαζί οι καρναβαλιστές δημιουργούν διασκεδάζοντας και διασκεδάζουν δημιουργώντας. Η φετινή μας έναρξη, έχει την καινοτομία της παρουσίασης της αφίσας, ενώ παράλληλα θα έρθουν ξανά και οι πολύ πετυχημένες δράσεις μας της Προσφώνησης – Αντιφώνησης, η οποία είναι από τις παλαιότερες καρναβαλικές δράσεις, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και το “Δήμαρχο” να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις, θα παρουσιαστούν επίσης οι στολές του φετινού καρναβαλιού, ενώ ένα φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα θα δώσει το έναυσμα για τη συναυλία που θα κλείσει την έναρξη και θα ανοίξει το φετινό μας καρναβάλι”.

Η συγγραφή των κειμένων Προσφώνησης – Αντιφώνησης φέτος είναι πόνημα και επιμέλεια του γνωστού Δικηγόρου Ρεθύμνης, Κωστή Καλλέργη, (Κ.Ι.Γ.Κ.).

Δε σας κρατάμε άλλο λοιπόν σε αγωνία:

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Γιώργος Λιανός live στο Ρέθυμνο!

Το Σάββατο 20/02 υποδεχόμαστε ένα από τα καλύτερα ντουέτα της ελληνικής μουσικής σκηνής που θα σας απογειώσει σε ένα ξέφρενο μουσικό πάρτι!

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Βαρδής με το Γιώργο Λιανό συνεργάζονται με κοινές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και το μουσικό αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Οι δύο καλλιτέχνες με ξεκάθαρη αγάπη προς το καλό ελληνικό τραγούδι παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και θα σας χαρίσουν μια μοναδική μουσική παράσταση.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016 δε θα μπορούσε παρά να συνεχίσει να αποδίδει και στην κοινωνία όφελος. Με την καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό να συνεχίζεται, φέτος ο θεσμός θα ενώσει δυνάμεις με τους εθελοντές αιμό – Δότες Ζωής και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, έτσι ώστε με την επικοινωνιακή του δύναμη να προσελκύσει εθελοντές δότες μυελού των οστών συμβάλλοντας σε ένα θέμα το οποίο κυριολεκτικά αποτυπώνεται στο σύνθημα: Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Ο Μάνος Παλαφούτης, εκπρόσωπος της Καρναβαλικής Ομάδας Γκουσγκούνηδες, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της κοινωνικής προσφοράς με αφορμή και το 27ο Κυνήγι του Θησαυρού που έφερε τους Γκουσγκούνηδες να δείξουν έμπρακτα τις κοινωνικές τους ευαισθησίες: “Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 53 φιάλες αίμα σε μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία στο νομό Ρεθύμνης. Το Κυνήγι του Θησαυρού προέκυψε από την κοινωνία και παραμένει κοντά στην κοινωνία, όποτε προκύψει ανάγκη και μας ζητηθεί η βοήθειά μας για τον συνάνθρωπο. Η ανταπόκριση από όλες τις Ομάδες είναι παραπάνω από ενθαρρυντική, χάρη στα δραστήρια μέλη τους και μάλιστα όλο το χρόνο μιας και τις ημέρες των Χριστουγέννων συγκεντρώσαμε πάνω από 600 κιλά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία παραδώσαμε στην τοπική μας Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενισχύοντας το κοινωνικό της έργο. Καλώ και φέτος όλοι μας να στηρίξουμε μέσα από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016 τον εθελοντισμό για την ενίσχυση της τράπεζας μυελού των οστών, γιατί το καρναβάλι μας δεν είναι μόνο διασκέδαση και δεν κλείνουμε τα μάτια στις ανάγκες της κοινωνίας. Εξάλλου, το Κυνήγι του Θησαυρού και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έχουν κοινή πορεία και είναι άμεσα συνδεδεμένα, όπως πια και οι δύο θεσμοί με την κοινωνική προσφορά, γι’ αυτό λοιπόν Ζήστε, Δράστε, Δημιουργήστε!”.

Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η σύσταση του ΟΡΚ, του Συλλόγου δηλαδή των Ομάδων Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των Ομάδων, 38 στον αριθμό, έχει ήδη προσχωρήσει στο νεοσύστατο οργανισμό που θα έρχεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. στο εξής. Η γραμματέας του προσωρινού Δ.Σ. του ΟΡΚ, Στεφανία Φραγκιαδάκη, διαβεβαιώνει ότι: “Η διαδικασία κυλάει ομαλά, ώστε να αποκτήσουν και νομική υπόσταση οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Καθυστερήσαμε λίγο λόγω της αποχής του δικηγορικού κλάδου από τα καθήκοντά του, όμως βρισκόμαστε τώρα ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στην πορεία μπορούν να συμμετάσχουν και οι υπόλοιπες Ομάδες με ένα απλό πρακτικό.”

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ του ΟΡΚ:

Πρόεδρος – Θοδωρής Κελαράκης

Αντιπρόεδρος – Νίκος Σκαρτσιλάκης

Γραμματέας – Στεφανία Φραγκιαδάκη

Ταμίας – Διαμαντούλα Δελήμπαση

Μέλος – Δημήτρης Σκουλούδης

Μέλος – Νίκος Μιχάλας

Και βέβαια το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016 θα βρεθεί σε κάθε γωνιά όχι μόνο του Δήμου, αλλά.. ολόκληρου του Νομού Ρεθύμνης με τους προπομπούς του να διαλαλούν το σύνθημα: Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Το ραντεβού με τη διασκέδαση προς μικρούς και μεγάλους αυτό το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 06/02/2016 – Αναχώρηση 15.00 Περιβόλια προς Άδελε, Αμνάτο, Σταυρωμένο, Αγγελιανά, Πέραμα

Κυριακή 07/02/2016 – Αναχώρηση 12.00 Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων προς Αρμένους, Κοξαρέ, Μυξόρρουμα, Σπήλι, Ακούμια

afisa reth carn (1) lianos vardis web version afisa reth carn (21) afisa reth carn (14) afisa reth carn (12) afisa reth carn (11) afisa reth carn (20) afisa reth carn (19) afisa reth carn (18) afisa reth carn (17) afisa reth carn (16) afisa reth carn (15) afisa reth carn (22) aimodosia omadon karnavaliou (1) aimodosia omadon karnavaliou (2) aimodosia omadon karnavaliou (3) aimodosia omadon karnavaliou (4) aimodosia omadon karnavaliou (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς