Τελευταία Νέα

Πρόσφυγες και στην Κρήτη (;) – Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι χώροι φιλοξενίας

prosfyges

Σύγχυση, άγνοια και παραπληροφόρηση επικρατεί για το εάν τελικά και η Κρήτη θα υποδεχθεί πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία.

Όμως εάν προχωρήσει ο σχεδιασμός για ισοκατανομή των προσφύγων ανά την Ελλάδα, τότε δεν αποκλείεται και η Κρήτη να υποδεχθεί πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία.

Πάντως εργαζόμενοι Σωμάτων Ασφαλείας, φέρεται να έχουν λάβει επιστολή με την οποία τους ζητείται να είναι σε ετοιμότητα για στέγαση προσφύγων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στους Αρμένους Ρεθύμνου, αλλά και στη Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με πληροφορίες βολιδοσκοπείται το ενδεχόμενο στέγασης προσφύγων στην πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες Ηρακλείου, όπως και στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Σούδας Χανίων.

Ανήσυχοι είναι και όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, γιατί φοβούνται ότι το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων και στην Κρήτη, θα έβλαπτε την εικόνα του νησιού και την φετινή τουριστική του περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση κανένας φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κρήτη, δεν παραδέχεται να έχει δεχθεί επίσημη ενημέρωση επί του θέματος από την κεντρική κρατική και κυβερνητική διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize