Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα Ρωσία-Ελλάδα 2016 με εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

programma ellada rosia (1)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο πρόγραμμα «Ρωσία-Ελλάδα 2016» με εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Στην υλοποίηση του προγράμματος «Ρωσία-Ελλάδα 2016» με εκπαιδευτικές δράσεις θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε επαφές στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Μιχάλη Περάκη, και τους αρμόδιους χειριστές του προγράμματος «Ρωσία-Ελλάδα 2016» όπου κατατέθηκε η πρόταση συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο κ. Περάκης αρχικά συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους διευθυντές και γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπου παρουσίασαν την πρόταση που προβλέπει μια εκτεταμένη δράση ανταλλαγής μαθητών, καθηγητών, εμπειρίας και γνώσης με κύρια θεματική ενότητα τα μαθηματικά, την αστρονομία και το σκάκι. 
Επίσης οι κύριοι Σημανδηράκης και Περάκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απο τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κώστα Φωτάκη για τις παράλληλες δράσεις στον ερευνητικό τομέα που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, ως επί μέρους δράσεις του ίδιου προγράμματος.
Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Συντονιστή του Προγράμματος και Πρέσβη Ηλία Κλή που υποστήριξε θερμά την συμμετοχή της Κρήτης στο πρόγραμμα και μάλιστα μέσα απο μια πρωτοπόρα πρόταση που προβλέπει αμοιβαίες δράσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε στο Υπουργείο Εσωτερικών, που συντονίζει το Πρόγραμμα σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων της χώρας.
Μάλιστα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε επίσημα την πρόταση συμμετοχής της στο Πρόγραμμα, σε ειδική έκτακτη πανελλαδική συνάντηση των προεδρείων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας η οποία και εκφράστηκε θετικά.

programma ellada rosia (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς