Τελευταία Νέα

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης

Προς κατάργηση φαίνεται πως βαίνει το Αστυνομικό Τμήμα της Νεάπολης, όμως κανείς δεν επιβεβαιώνει επίσημα την εξέλιξη, αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αποσαφηνίσει ποια θα είναι τα τμήματα που καταργούνται σε κάθε νομό. Ειδικά για την περίπτωση της Νεάπολης, δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στο θέμα και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί.

«Τόσο ο κ. Τόσκας όσο και ο κ. Αναγνωστάκης μου είχαν πει πως θα δουν με προσοχή το θέμα. Αυτή την ώρα δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί διότι δεν έχει ανακοινωθεί ονομαστικά η κατάργηση», δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Να σημειωθεί πως καταργώντας το Τμήμα Νεάπολης, φαίνεται να μην αναγνωρίζει το υπουργείο την αναγκαιότητα να στηρίξει τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος «Κρήτη 2» που γίνεται στις Κουρούνες κι έχει χωρητικότητα που ξεπερνά τα 600 άτομα.

Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, με ποιο σκεπτικό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην οριστική κατάργηση για το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ενώ δεν φροντίζει παράλληλα να λειτουργήσει ούτε Τμήμα Μεταγωγών, ενώ λειτουργούν ήδη Φυλακές κι ενώ υφίστανται ανάγκες μεταγωγών και λειτουργίας δικαστηρίων οι οποίες θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο μόλις ολοκληρωθεί το έργο των Φυλακών και δοθεί σε χρήση.

 

«Ως Δήμος είμαστε ήδη σε επαφή με δικηγορικά γραφεία εξειδικευμένα που έχουν σχέση καταγωγής με την περιοχή και θα αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνουμε προσφυγή κατά της απόφασης στο ακυρωτικό δικαστήριο, εφόσον καταργηθεί το Τμήμα. Μιλάμε δηλαδή για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος», δηλώνει ο κ. Ζερβός.

Όπως εξηγεί στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου η απόφαση που είχε παρθεί στο παρελθόν ήταν να υπάρξει επαφή στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία, αλλά δεν έγινε διότι απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου που είχε την ευθύνη της αναδιάρθρωσης και όπως φαίνεται από τις εξελίξεις στενεύουν τα  περιθώρια για υιοθέτηση της πρότασης του Δήμου, εκτός κι αν προκύψει κάποια άλλη επίσημη ενημέρωση τις επόμενες μέρες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΗ

Δείτε επίσης!

Λασίθι – Θραψανιώτης σχετικά με τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για τα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 24/04 σε επίπεδο αρχηγών, ο Υπουργός Επικρατείας κ. …

Ρέθυμνο – Πεπαλαιωμένο κι ετοιμόρροπο το αστυνομικό τμήμα

Ετοιμόρροπο το Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο – Αποκαρδιωτικές εικόνες Οι αστυνομικοί δίνουν «μάχη» με το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize