Τελευταία Νέα

Πολύωρη συνάντηση Δημάρχου Χανίων και περιφερειάρχη Κρήτης για αναπτυξιακά έργα Δήμου Χανίων και ΔΕΥΑΧ

vamvoukas arnaoutakis

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, βρέθηκε σήμερα 22/01/2016 στο Ηράκλειο, καθώς μετά από δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη για μια σειρά από έργα τόσο του Δήμου Χανίων όσο και της ΔΕΥΑΧ.

Στην ατζέντα των θεμάτων της συνάντησης ήταν τα έργα της ΔΕΥΑΧ τα οποία επιδιώκει η Δημοτική αρχή Χανίων να εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο και τα οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων είναι έργα μελετημένα που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ: «Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα έργα να ενταχθούν στο ΠΕΠ Κρήτης αλλά θα επιδιώξουμε και με τη συμπαράσταση του περιφερειάρχη, να ενταχθούν κάποια στο ΠΕΠ και κάποια άλλα σε χρηματοδότηση από τα Υπουργεία».

Ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση δόθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο αφορά την περιοχή του ποταμού Μορώνη στην Κάτω Σούδα και την περιοχή Λιβάδια. «Θεωρούμε ότι είναι μέγιστης σημασίας για την προάσπιση των περιουσιών των συνδημοτών μας και λάβαμε τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ότι θα βοηθήσει να ενταχθεί αυτό το έργο στο ΠΕΠ Κρήτης», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Συζητήθηκε επίσης το έργο ύδρευσης – αποχέτευσης της περιοχής Ακρωτηρίου και μια σειρά από άλλα σημαντικά έργα. Ευκαιρίας δοθείσης ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, τον εν γένει προγραμματισμό και τις επιδιώξεις του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και τα θέματα, του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Τζανακάκη για στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μετά και την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης με τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών κτιρίων και ιδιαίτερα των σχολείων, τα θέματα σχολικής στέγης και της χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ, ο κόμβος της Σούδας για το οποίο ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη του έργου.

Παράλληλα, τέθηκαν θέματα διάβρωσης ακτών, προγράμματα στήριξης αστέγων, βιώσιμες αστικές αναπλάσεις όπου σ’αυτό έχει ζητηθεί από κοινού με το Δήμο Ηρακλείου διοικητική υποστήριξη από την περιφέρεια. Το θέμα της ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς, θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων, ήταν μερικά ακόμα από το θέματα της συνάντησης.

Το θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης του Τελωνείου συζητήθηκε επίσης με το Δήμαρχο Χανίων να δηλώνει. «Αναζητούμε λύση με τον περιφερειάρχη ώστε το έργο να μη σταματήσει». 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Αντώνης Σχετάκης και ο Τεχνικός Δ/ντής της επιχείρησης Κώστας Στεργιάννης.

 

Δείτε επίσης!

Χανιά – Κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του δήμου – Η κοπέλα είναι ασυμπτωματική – Μολύνθηκε σε εκδήλωση με πολλά κρούσματα

Η κοπέλα είναι ασυμπτωματική ενώ φαίνεται να μολύνθηκε από εκδήλωση στην οποία βρέθηκαν πολλά κρούσματα …

Ρέθυμνο – Στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης το Πολιτιστικό Πάρκο Ανωγείων

Την ένταξη στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, του έργου «Δημιουργία πολιτιστικού πάρκου» στο Δήμο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize