Τελευταία Νέα

Πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων

Δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στο λιμάνι της Σητείας, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Θοδωρής Πετρουλάκης.

Για την οριστική αδειοδότηση του εγχειρήματος, εκκρεμούν η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να έρθει στη συνέχεια η άδεια ίδρυσης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα δρομολόγια που θα αναπτυχθούν κάνουν λόγο για εσωτερικούς προορισμούς από Σητεία προς Χανιά και Ηράκλειο, όπως και για κοντινά Δωδεκάνησα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής μίσθωσης προς Κουρεμένο, Λεύκη, Χρυσή και Βάι.

Σε ημέρες θαλασσοταραχής, τα αμφίβια υδροπλάνα θα μπορούν να προσγειώνονται σε κοντινή απόσταση στο αεροδρόμιο Σητείας και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα μπορούν να γίνονται αεροδιακομιδές.

Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν πρόχειροι διαγωνισμοί για την αντικατάσταση προσκρουστήρων στο εμπορικό λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο με 123 χιλιάδες ευρώ των Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ με ιδίους πόρους του Δήμου Σητείας, ύψους 45 χιλιάδων ευρώ θα αποκατασταθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του λιμανιού, συμβάλλοντας στην αύξηση της ασφάλειας τις νυχτερινές ώρες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

thodoris petroulakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς