Τελευταία Νέα

Παρέμβαση για την άμεση έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων

ypourgeio paideias

Με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δημοσιεύσει την εγκύκλιο για τις μεταθέσεις των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του μηνός Νοεμβρίου. Δυστυχώς, η χαρακτηριστική ολιγωρία και έλλειψη οργάνωσης που επέδειξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου στο σημαντικό αυτό ζήτημα που αφορά σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, συνεχίζεται και από τη σημερινή.
Είναι σαφές ότι η περαιτέρω καθυστέρηση της έκδοσης της εν λόγω εγκυκλίου συνεπάγεται την αδυναμία ολοκλήρωσης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016 (οριστικές τοποθετήσεις, αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ κτλ.). Έτσι, για άλλη μια χρονιά, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε ομηρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αδυνατώντας να προβούν έγκαιρα στον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
Επίσης, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς την 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον εκκρεμούν οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, οι εκπαιδευτικοί δε θα βρίσκονται στις νέες τους θέσεις και ο σύλλογος διδασκόντων δε θα έχει τη δυνατότητα να συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τον ετήσιο σχολικό προγραμματισμό.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου ζητάμε:
· Ο Υπουργός Παιδείας να εκδώσει άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων.
· Η ΔΟΕ να παρέμβει δυναμικά προς την ηγεσία του Υπουργείου και να ζητήσει το αυτονόητο.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σαϊτάκης           Φωτεινή Λαχανοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς