Τελευταία Νέα

Πάνω από 3 ευρώ οι τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη

Σε ικανοποιητικά επίπεδα λίγο πάνω από 3 ευρώ παραμένουν οι τιμές διάθεσης ελαιολάδου στην Κρήτη, λίγο πριν την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου.

Οι εκτιμήσεις του ΣΕΔΗΚ και των αγροτών, δείχνουν ότι το θετικό κλίμα στο.. “χρηματιστήριο του ελαιολάδου”, θα διατηρηθεί, καθώς η φετινή παραγωγή κινήθηκε διεθνώς σε χαμηλά επίπεδα.

Στην τήρηση του γνωμικού “η ισχύς εν τη ενώσει”, καλεί τους ελαιοπαραγωγούς ο ΣΕΔΗΚ, μέσω του προέδρου Γιώργου Μαρινάκη, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η διάθεση χύμα ελαιολάδου καταφέρνει να αποσπάσει υψηλότερες τιμές, όταν πραγματοποιείται μέσω δημοπρασιών μεγάλων ποσοτήτων από τους συνεταιρισμούς.

Οι ελαιοπαραγωγοί από την πλευρά τους αισιοδοξούν ότι οι τιμές διάθεσης του ελαιολάδου θα παραμείνουν στα ικανοποιητικά επίπεδα του 3 ευρώ συν κάτι παραπάνω, δεδομένου ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά αμφότερες Ισπανία και Ιταλία, είδαν την ελαιοπαραγωγή τους να συρρικνώνεται φέτος.Έτσι, παρά την ξηρασία, τη σχινοκαρπία, την ελλιπή καρπόδεση και το δάκο που έπληξαν την ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, θεωρεί ότι η τιμή του ελαιολάδου στην Κρήτη θα είναι ικανοποιητική για τη λίγη παραγωγή που έχει καταφέρει διασωθεί.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Δρανδάκης – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Ήταν πατέρας της προέδρου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κρήτης Αναστασίας Δρανδάκη και πεθερός του δημάρχου, Γιώργου …

Ρέθυμνο – Με 600 καταγραφικά gps στα τρακτέρ θα επιτηρούνται οι εργολάβοι των ψεκασμών κατά της δακοκτονίας

Συνεδρίασαν για να… «χτυπήσουν» το δάκο Στη «μάχη» ρίχνεται το «τρίτο μάτι» για την επιτήρηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize