Τελευταία Νέα

Ο Φίλης απέλυσε εκπαιδευτικό στην Κρητη, αφού δεν.. έκανε μάθημα

Τις απολύσεις τεσσάρων εκπαιδευτικών μεταξύ των οποίων και ενός από την Κρήτη, για πειθαρχικά παραπτώματα, υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Ενήμερος και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης που μιλώντας στο neakriti.gr υποστήριξε :”Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα για το θέμα. Η απόφαση είναι του υπουργού Παιδείας και υλοποιήθηκε αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.Η υπόθεση δεν είναι τωρινή αλλά 3-4 ετών πριν.. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός υπηρετούσε στα Χανιά, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έφυγε από την Ελλάδα και βρίσκεται στη Γερμανία όπου και εργάζεται κανονικά. Έπρεπε να παρουσιαστεί αλλά δεν το έκανε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν και οι ανάλογες πειθαρχικές διαδικασίες.”

Και οι τέσσερις αποφάσεις που υπογράφτηκαν την Τρίτη απο τον υπουργό Παιδείας  είχαν να κάνουν με το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, απο την στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα μετανάστης, δεν πληρώνονταν. Έκανε αίτηση παραίτησης η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή καθώς ο πειθαρχικός έλεγχος βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη , αναφέρει ο κ.Τερζάκης και προσθέτει: “Μπορεί ο ίδιος να μην ήθελε να παραμείνει ,αλλά τουλάχιστον έπρεπε να προσέλθει, έπρεπε να εμφανιστεί στην υπηρεσία του και να δηλώσει παραίτηση για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία. Δεν το έπραξε και ως εκ τούτου ακολουθήθηκαν οι συγκεκριμένες διαδικασίες από πλευράς υπουργείου.”

Εκτός πάντως από τον εκπαιδευτικό από την Κρήτη , για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντα τους απολύθηκαν επίσης δυο εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, και ένας από το Νότιο Αιγαίο.

Στους εκπαιδευτικούς είχε επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια η ποινή της οριστικής παύσης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Υπόθεση Λεμπιδάκη – Αποφυλάκιση ζητούν δύο από τους απαγωγείς

Αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο ζητούν ο 45χρονος και ο 41χρονος που …

Σάλος στις ΗΠΑ – Αστυνομικός περνάει χειροπέδες σε 6χρονη

Έντονες αντιδράσεις και την απόλυση ενός αστυνομικού προκάλεσε στις ΗΠΑ βίντεο που καταγράψει τη σύλληψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize