Ο Ερντογάν αλλάζει το όνομα της γέφυρας του Βοσπόρου σε γέφυρα Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου

Το σήμα κατατεθέν της Κωνσταντινούπολης, η γέφυρα που ενώνει την ανατολή με το ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης, αλλάζει όνομα, προς τιμήν των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ η γέφυρα του Βοσπόρου θα μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη χθες (25/7) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με τον Γιλντιρίμ να προσθέτει ότι θα χτιστούν μνημεία σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Είναι το σήμα κατατεθέν της Κωνσταντινούπολης. Είναι η γέφυρα που ενώνει την ανατολή με το ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Η γέφυρα του Βοσπόρου ή γέφυρα Ατατούρκ ενώνει το Ορτάκιοϊ στην ευρωπαϊκή πλευρά με την απέναντι ασιατική ακτή Μπεηλέρμπεη και είναι μόνο για οδική χρήση.

Ωστόσο μετά το πραξικόπημα τίποτε δεν είναι ίδιο στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ η γέφυρα του Βοσπόρου θα μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προς τιμήν των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Η απόφαση ελήφθη χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεση της κυβέρνησης να ανεγείρει μνημεία σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στη μνήμη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το λήμμα της Wikipedia που αναφέρεται στη γέφυρα, έχει αλλάξει ήδη όνομα.

gefira bosporou martiron 15 iouliou (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς