Τελευταία Νέα

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας σε όλη την Ε.Ε.

Οι Ελληνες άνεργοι είναι «πρωταθλητές» σε ακόμα μια κατηγορία παγκοσμίως, αφού διαθέτουν το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού.

epidoma anergias

Την αρνητική πρωτιά αποκαλύπτει ο «χάρτης» του ΟΟΣΑ με τα ποσοστά εισοδήματος που έχει ένας άνεργος με σύζυγο και δύο παιδιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» με 39% έναντι 40% της Ρουμανίας και 43% της Κορέας, ενώ στον αντίποδα στην κορυφή φιγουράρουν με ποσοστό 94% η Δανία και το Ισραήλ 92%.

Στην ομάδα των χωρών που, έναντι καταβολής ασφαλίστρων -και όχι ως προνοιακή παροχή- δίνουν γενναιόδωρα επιδόματα στους ανέργους, περιλαμβάνονται το Λουξεμβούργο (89%), η Ελβετία και ο Καναδάς (86%), η Ολλανδία (84%), η Φινλανδία και η Ιρλανδία (80%).

Στο 79% είναι η αναπλήρωση του μισθού στη Βουλγαρία, στο 73% στη Γερμανία, στο 70% στην Ισπανία και στην Ιταλία (που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος).

Την τρίτη χειρότερη επίδοση, μετά τις Τουρκία και Ιταλία, έχει η Ελλάδα και στην «κάλυψη» των μακροχρόνια ανέργων με ποσοστό αναπλήρωσης 8% έναντι 9% στη Χιλή, 35% στην Πορτογαλία, 54% στη Μάλτα και 57% στην Πολωνία.

Δείτε επίσης!

Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση με Πομπέο – Να τερματιστούν άμεσα οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας

Πομπέο-Αναστασιάδης -Φωτογραφία: AP «H επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Κύπρο έρχεται σε καιρό κρίσιμων εξελίξεων …

Στο Καστελλόριζο η Σακελλαροπούλου και… απέναντι ο Ακάρ με μήνυμα “ειρήνης”

Χωρίς παρενοχλήσεις το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί. Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize