Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του Κεραμουτσίου

logo dimou maleviziou

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.) η μονάδα βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει τους οικισμούς του Κεραμουτσίου, της Μονής και του Καμαρίου.

Με τις σημαντικές αυτές υποδομές, δίνεται οριστική λύση στη διάθεση των λυμάτων των οικισμών, αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά μια μεγάλη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους αφού επιτυγχάνεται η προστασία των υπόγειων αλλά και επιφανειακών υδάτων και βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το έργο περιελάβανε την κατασκευή της μονάδας και των δικτύων, είχε προϋπολογισμό 1.703.129,59 € και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σημαντικό αναπτυξιακό έργο στο Δήμο μας το οποίο καλύπτει οικισμούς που βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό και προσελκύουν ολοένα και περισσότερους μόνιμους κατοίκους.

Τα οφέλη από κάθε αντίστοιχη μονάδα είναι πολλά και προφανή και τα έχουμε δει από τους πολλούς βιολογικούς καθαρισμούς που έχουμε κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή και παρά τις πολλές αντιξοότητες που υπάρχουν λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών στο Μαλεβίζι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την αμέριστη υποστήριξή του, την κ. Μαρία Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τους συνεργάτες μου στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ., τον Πρόεδρο Φίλιππα Σαββάκη, τον Δ/ντη Γιώργο Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της υπηρεσίας, για την άριστη δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς