Τελευταία Νέα

Οι όπου γης Κρητικοί χαιρέτησαν το νησί εξυμνώντας τους αγώνες του και χαιρέτισαν την ελπίδα για το μέλλον

Μετά από εργασίες τριών ημερών που υπενθύμισαν με διάφορους τρόπους το πως έχει υπάρξει ο κρητικός στον αγώνα, έπεσε η αυλαία του 8ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με τους όπου γης κρητικούς να αποχαιρετούν τη μεγαλόνησο, τιμώντας τους αγώνες του λαού της σε μια όμορφη εκδήλωση με πλούσιες αναφορές στην παράδοση και στην ελπίδα του μέλλοντος μέσα από κρητικούς που διαπρέπουν ανά τον κόσμο.

Στο λόφο του Ιμπραήμ Χαν στο φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 8ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, με ριζίτικα, τον Ερωτόκριτο από τον Ψαραντώνη, βραβεύσεις και χορό.

Πέραν της γεωστρατηγικής σημασίας της Κρήτης, υπογραμμίστηκε επιπλέον ο αγώνας των κρητικών στο πέρας των αιώνων. Μάλιστα βραβεύθηκαν και οι πρώτοι δρομείς του Λαϊκού Αγώνα, Λούης Τίκας, εις μνήμη του Ρεθεμνιώτη πρωτεργάτη των εργασιακών διεκδικήσεων στις ΗΠΑ.

Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους, Έλληνες της ομογένειας και δόθηκε η υπόσχεση από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανώλη Βεληβασάκη, ότι θα τηρούν ένας – ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν σύνολο την τεράστια παρακαταθήκη του αθάνατου Νίκου Καζαντζάκη,που σε μία από τις εμβληματικές φράσεις του τονίζει την ευθύνη του είναι κάποιος κρητικός.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

apodimoi krites fortetza (1) apodimoi krites fortetza (2) apodimoi krites fortetza (3) apodimoi krites fortetza (4) apodimoi krites fortetza (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς