Οι νέες τάσεις στον τουρισμό ευεξίας

Συντομότερες διακοπές, περισσότεροι άνδρες, πιο δύσκολες σωματικά δραστηριότητες και νεαρότερη βάση πελατών είναι οι νέες τάσεις που παρατηρούνται φέτος στον τουρισμό ευεξίας, αποτελώντας ένδειξη για μια ισχυρή σεζόν (καλοκαίρι, φθινόπωρο) με μεγαλύτερη βάση πελατών, περισσότερες επιλογές αλλά και πιο απαιτητική καθοδήγηση από επαγγελματίες.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο TravelMarket Report, η Kathy Bernstein από το Protravel International στο Σικάγο, παρατηρεί μια τάση προς μικρότερα και πιο εστιασμένα ταξίδια, ξεκάθαρους στόχους όπως την εκμάθηση σέρφινγκ ή τον διαλογισμό. Από την πληθώρα της πληροφόρησης στο διαδίκτυο, ο ρόλος της είναι, είπε να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να εστιάσουν στο βασικό τους κίνητρο.

Είτε αναζητούν σπα ή ξενοδοχείο που προσφέρει επιλογές ευεξίας, υπάρχει η καλύτερη λύση για όλους, αρκεί να είναι η σωστή επιλογή για εκείνους, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές την τελευταία 20ετία, παρατηρεί η κ. Bernstein, έχουν γίνει στα σπα, τα οποία έχουν χαλαρώσει τις απαιτήσεις ελάχιστης διαμονής ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Η σύμβουλος της Virtuoso, Karen Benson, από την Camelback Travel στο Φίνιξ, επισημαίνει ότι τα τελευταία 30 χρόνια, τα σπα έχουν εξελιχθεί από μια εμπειρία ευχαρίστησης σε μια συνάντηση με το σώμα, το νου και το πνεύμα.

Επιπλέον, είπε, πολλά σπα διαθέτουν πια γιατρούς, ψυχολόγους, ακόμη και πνευματικούς ηγέτες από την τοπική κοινωνία, ή μέρη όπου τίθεται συγκεκριμένοι στόχοι όπως η απώλεια βάρους και το κόψιμο του καπνίσματος.

Φέτος παρατηρεί τάση αναζήτησης για δύσκολες εμπειρίες για το σώμα, όπως εξωτερικές δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία) και πολλά σπα πια εφαρμόζουν ποικιλία ασκήσεων γυμναστικής καθώς και εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε επισκέπτη αφού το ζητούμενο είναι η μοναδική για κάθε άτομο εμπειρία. Στην εξατομίκευση αυτή, είπε, μπορούν να βοηθήσουν τα γραφεία τουρισμού.

Το μέλος της TRAVELSAVERS και ιδιοκτήτρια του Hollowbrook Travel στη Νέα Υόρκη, Kim Wilson, παρατηρεί την τελευταία 5ετία ότι οι πελάτες της αναζητούν ξενοδοχεία και resort που προσφέρουν προγράμματα εκγύμνασης και/ή σπα, ενώ αυξανόμενος αριθμός ανδρών ενσωματώνει υπηρεσίες ευεξίας στις διακοπές του.

H πρόεδρος της Travel Consultation & Mediation στο Clearwater Beach της Φλόριντα, Jackie Ceren, άρχισε να εστιάζει στην υγεία και ευεξία πριν 6 χρόνια, εκτιμώντας ότι οι επιλογές για υγιές lifestyle στα ταξίδια έχουν γίνει πιο εύκολες καθώς οι ειδήσεις κάνουν συχνά αναφορά σε αυτό. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες αναζητούν ομαδικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν σαν οικογένεια, αλλά και οργανικά γεύματα, σπα και μασάζ.

Νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες, στη δεκαετία των 20 και των 30 χρόνων, προτιμούν επιλογές ευεξίας στις διακοπές τους, αναφέρει, ακόμη κι όταν ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς. Επίσης, επιλογές ευεξίας προσφέρουν πια τα resort, οι κρουαζιέρες και πολλοί προορισμοί, προσφέροντας τα εργαλεία στους πράκτορες να προωθήσουν το συγκεκριμένο είδος τουρισμού.

tornos NEWS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς