Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία

ammoudara katharismos paralias (1)

Περισσότεροι από 300 μαθητές σχολείων του Μαλεβιζίου, συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της ακτής της Αμμουδάρας.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές από το 1ο Δημοτικό Κρουσώνα, το 2ο και 3ο Δημοτικό Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου, με την υποστήριξη της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. και της Τ.Κ. Γαζίου, καθάρισαν με κέφι και χαμόγελα ένα μεγάλο τμήμα της ακτής, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί η υποδοχή που επιφυλάχτηκε από καταστηματάρχες της περιοχής που έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία των επιχειρήσεών τους, οι οποίοι προσέφεραν νερά και αναψυκτικά στους μαθητές, ενώ η μεταφορά των παιδιών ήταν προσφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρευρέθη στον καθαρισμό, μίλησε με τους μικρούς μαθητές και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουν μάλιστα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η σωστή παιδεία άλλωστε, είναι η βασική προϋπόθεση για να έχουμε καθαρότερες ακτές και πόλεις σήμερα, συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες αύριο.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τους καταστηματάρχες της περιοχής που αγκάλιασαν την προσπάθεια, τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που μερίμνησε για τη μεταφορά των μαθητών και μάλιστα δωρεάν, τα στελέχη του Γραφείου Παιδείας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της ΤΚ Γαζίου Γ. Κοτσυφό για το άριστο αποτέλεσμα».

ammoudara katharismos paralias (3) ammoudara katharismos paralias (2)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Πρέβελη την Κυριακή

Στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης,για την ευαισθητοποίηση και την …

Ρέθυμνο – Εργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών από τη διεύθυνση τεχνικών έργων

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι για λόγους πυροπροστασίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize