Τελευταία Νέα

Οι Λονδρέζοι διαφωνούν και θέλουν παραμονή της πόλης στην ΕΕ! – Μαζί με τη Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία στο Bremain

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου υποστηρίζουν σε ιστότοπο συλλογής υπογραφών το αίτημα να κηρύξει η βρετανική πρωτεύουσα την ανεξαρτησία της και να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες ώρες μετά την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Το Λονδίνο, μαζί με τη Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία, ήταν οι περιοχές που τάχθηκαν σαφώς υπέρ της παραμονής της ΕΕ. Μάλιστα, επτά στις δέκα περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του Bremain ήταν στο Λονδίνο, με ποσοστά άνω του 75%.

Στον δικτυακό τόπο change.org περισσότεροι από 65.000 πολίτες υπέγραφαν -όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές- το αίτημα προς τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν να «κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο και να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το Λονδίνο είναι μια διεθνής πόλη και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης» επισημαίνεται στο κείμενο.

«Ας το παραδεχθούμε, διαφωνούμε με το υπόλοιπο της χώρας. Επομένως αντί να ψηφίζουμε με πάθος και επιθετική διάθεση ο ένας εναντίον του άλλου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ας πάρουμε επίσημα διαζύγιο και ας ταχθούμε στο πλευρό των φίλων μας στην ήπειρο».

Ο Σαντίκ Καν από την πλευρά του δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο ζητά το Λονδίνο να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της εξόδου από την ΕΕ.

«Είναι κρίσιμο το Λονδίνο να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία των επαναδιαπραγματεύσεων όπως η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία» δύο περιοχές που επίσης ψήφισαν υπέρ της παραμονής της ΕΕ, τονίζεται. «Είναι κρίσιμο να παραμείνουμε εντός της ενιαίας αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Δείτε επίσης!

Νέα πτήση κορονοϊού από Ζάκυνθο σε Βρετανία – 20 μαθητές θετικοί – «Στο νησί χωρίς μέτρα και ιό», περηφανεύονταν

Νέο περιστατικό με πτήση από Ζάκυνθο και 20 μαθητές με κορωνοϊό φέρνουν στο φως τα …

Εκτόξευση κρουσμάτων στη Βρετανία

Την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα σε ό,τι αφορά στον αριθμό των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize