Τελευταία Νέα

Οι κινητοποιήσεις των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ και του συλλόγου εστιών

kinitopoiiseis mas (3)

Ρέθυμνο: Πολύμορφη η δραστηριότητα των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ εν όψει απεργίας

Με αφορμή το νέο νόμο-έγκλημα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κρέμασαν γιγαντοπανό την περασμένη βδομάδα σε κεντρικό σημείο του ΑΕΙ στο Γάλλο και πανό σε κάθε σχολή καλώντας παράλληλα στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο 30/1 έκανε προβολή της ταινίας “Sicko” με σκοπό να γίνει συζήτηση για τα νέα μέτρα που θέλουν να αλλοιώσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας, φέρνει μειώσεις στις συντάξεις των γονιών και των παππούδων μας και όλα αυτά την ώρα που η ασφάλιση φοιτητή που παρείχε το Πανεπιστήμιο είναι το πιο σύντομο «ανέκδοτο» με βάση και τις νέες μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για τα Πανεπιστήμια. Βγήκαν πλούσια συμπεράσματα για τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος καθώς επισημάνθηκε ότι οι ανατροπές στο ασφαλιστικό εντάσσονται στις κατευθύνσεις της ΕΕ για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ότι είναι στο χέρι μας να πιεστεί να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο-«έκτρωμα».

Προγραμμάτισαν για την Τρίτη 2/2 και έδωσαν ραντεβού στις 10πμ στους μάρτυρες για μαζική ενημέρωση ώστε να συμμετέχουν οι φοιτητές στην απεργία, όπου θα δοθεί και συνέντευξη στις 12.30 από την γραμματεία Ρεθύμνου του ΜΑΣ.

Παράλληλα στις 12πμ θα γίνει κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΕΙ για την υποχρηματοδότηση, τη διεκδίκηση εκτάκτου κονδυλίου και την αναβολή των μαθημάτων της εξεταστικής στις 4/2.

Την Πέμπτη 4/2 θα συμμετέχουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και ο σύλλογος εστιών στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10πμ. με το Π.Α.ΜΕ.

kinitopoiiseis mas (2) kinitopoiiseis mas (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς