“Οι Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εκμεταλλεύονται το λαό του Βιετνάμ”

vietnam (1)

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την εκμετάλλευση του λαού του Βιετνάμ από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές.
Την εκμετάλλευση του λαού του Βιετνάμ από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές κατήγγειλε σε παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «με τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015 ανάμεσα στην Ε.Ε. και το Βιετνάμ εξαλείφονται οι τελωνειακοί δασμοί στο εμπόριο προϊόντων, υπηρεσιών και επενδύσεων και προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ της Ε.Ε. άνω του 2%. Στα πλαίσια των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων Ε.Ε. και Βιετνάμ, υποτίθεται ότι έχουν δρομολογήσει ένα διαρθρωμένο διάλογο που αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρέπει να είναι και η βάση κάθε εμπορικής συμφωνίας σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ε.Ε.».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία αυτή δεν δίνει δεκάρα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα σήμερα στο Βιετνάμ και όπως και άλλες εμπορικές  συμφωνίες σαν την TTIP και την TiSA τελικά αποσκοπούν στην κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων και έτσι οδηγούν στη μείωση της απασχόλησης στις χώρες που εφαρμόζονται.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να έχουμε προώθηση συμφωνιών οι οποίες να μην πλήττουν την απασχόληση και τους εργαζόμενους και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα»

vietnam (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς