Τελευταία Νέα

Οι εξελίξεις στον τομέα των μιτοχονδρίων σε Διεθνές Συνέδριο στο Φόδελε – Σημαντικό βήμα για τον συνεδριακό τουρισμό

mitoxondria fodele 2015

Με τη συμμετοχή εκατό περίπου κορυφαίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο διεξάγεται αυτή την εβδομάδα το διεθνές συνέδριο FEBS/EMBO 2015 στο ξενοδοχείο Fodele Beach Water Park Holiday Resort με θέμα τη λειτουργία των μιτοχονδρίων στη φυσιολογία των κυττάρων αλλά και το ρόλο τους στις ανθρώπινες ασθένειες. Το συνέδριο διοργανώνεται από τον κ Κωνσταντίνο Τοκατλίδη που είναι Καθηγητής του Παν. Κρήτης και της Γλασκώβης και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ ανάμεσα στους ομιλητές μαζί με τον κ Τοκατλίδη είναι και ο Διευθυντής του ΙΜΒΒ κ Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος και σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της βιολογίας των μιτοχονδρίων φέρνοντάς τα στο επίκεντρο σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ιατρικής. Στις εργασίες του Συνεδρίου, συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις της λειτουργίας των μιτοχονδρίων και το πώς αυτές επηρεάζουν πολλές και διάφορες παθήσεις που προσβάλλουν εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα χαρακτηριστικά του Συνεδρίου, ξεχωρίζει και η συμμετοχή πολλών νέων επιστημόνων, διδακτορικών φοιτητών και μεταδιδακτορικών ερευνητών, οι οποίοι παρουσιάζουν τις εργασίες τους και ανταλλάσσουν απόψεις με καταξιωμένους καθηγητές γι’ αυτές.

Οι Έλληνες και ξένοι Σύνεδροι έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία που τους επιφυλάσσει το προσωπικό του Fodele Beach Water Park Holiday Resort, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου, τους δίνεται και η δυνατότητα να θαυμάσουν τη μαγεία της Κρητικής γης και να γευτούν την απαράμιλλη Κρητική φιλοξενία. Το γεγονός επίσης ότι οι συμμετέχοντες προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες, δίνει τη δυνατότητα προβολής της μορφής του συνεδριακού τουρισμού στην Κρήτη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize