Τελευταία Νέα

“Οι δανειστές θέλουν μόνιμες δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα, γιατί είναι βέβαιο ότι το μνημόνιο 3 θα αποτύχει”

eu police
Για το προσχέδιο που ετοίμασε και συζητά η Κομισιόν αναφορικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Σώματος Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλάκων μίλησε στον Real FM στις 11 Δεκεμβρίου και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανόλη Κοττάκη ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
«Η Σένγκεν χρησιμοποιείται πλέον ως πρόσχημα από τις δυνάμεις των δανειστών, είπε ο Νότης Μαριάς, προκειμένου να υπάρξει μία μόνιμη παρουσία Ευρωπαϊκών δυνάμεων στα Ελληνικά σύνορα, η οποία να τα διαχειρίζεται πλέον με αυτοτελή δικαιώματα, ακόμη και κόντρα στις επιθυμίες κρατών μελών κι εν προκειμένω της Ελλάδας».
Εξηγώντας ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής την προϊστορία του σχεδίου αυτού είπε: «Τίποτα δεν είναι κρυφό. Η Μέρκελ μίλησε εδώ και 2 μήνες για κοινή Ελληνοτουρκική συνεργασία για να διασφαλιστούν τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση –σημείωσε ο Νότης Μαριάς- και το κατήγγειλα, ήταν όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βέμπερ είπε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ελλάδα συνοριοφύλακες και αστυνομικοί, Γάλλοι, Γερμανοί ή άλλοι Ευρωπαίοι και μάλιστα συνοριοφύλακες από τη Βαυαρία (ένα ειδικό Σώμα στρατοχωροφυλακής) για να επιτηρούν τα 190 χλμ. Ελληνοτουρκικών συνόρων κι εκεί σιγοντάρησε κι ο Φέρχοφστατ, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν Ελληνικά σύνορα αλλά Ευρωπαϊκά. Προχθές εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών είπε ότι η Ελλάδα, μπαίνοντας στη Σένγκεν, έχει ήδη εκχωρήσει τα σύνορά της. Άρα λοιπόν, αυτό που επιχειρούν οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι πολύ επικίνδυνο».
Συμπερασματικά ο Νότης Μαριάς είπε: Δήλωσα ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, γιατί η ζημιά που θα υποστούμε παραμένοντας και αφήνοντας σε ξένες δυνάμεις να ελέγχουν τα σύνορά μας, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα όποια –λίγα- θετικά στοιχεία που έχουμε, όντας μέσα στη Συνθήκη. Οι δανειστές θα ήθελαν να έχουν μόνιμες δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα, γιατί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα δεν θα «βγει», θα αμφισβητηθούν τα υποτιθέμενα δανεικά και τότε θέλουν να είναι εδώ, για να μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους»

Δείτε επίσης!

Ο διπλός νέος ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το μορατόριουμ με τους δανειστές λόγω Ευρωεκλογών

Της Δήμητρας Καδδά Ένα νέο διπλό ρόλο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαμόρφωσαν οι συζητήσεις …

Σε κίνδυνο η οικονομία λόγω προεκλογικών παροχών – Αδιαφορεί η κυβέρνηση

Μπορεί Μοσκοβισί, Ντράγκι, Κομισιόν και Eurogroup να χτυπάνε καμπανάκια και να βγάζουν κίτρινες κάρτες στην «μεταμνημονιακή» κυβέρνηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize