Ξεκινά η κατασκευή νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο συνολικού προϋπολογισμού 16.377.850 ευρώ.

Το έργο αφορά στην επέκταση του Βενιζελείου με την κατασκευή προσθήκης τριώροφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων, το οποίο θα περιλαμβάνει Λειτουργικά Τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή του υποδομή.

Το κτίριο θα είναι συνδεδεμένο και θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με το υφιστάμενο νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα.

Η συνολική δυναμικότητα των νέων πτερύγων σε κλίνες ανέρχεται συνολικά σε 80 κλίνες Παθολογικής μονάδας, 3 κλίνες σε εφημερία και 3 κλίνες σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων.

Η συνολική μικτή επιφάνεια των νέων πτερύγων θα είναι 6,530 τ.μ. κατανεμημένη σε 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 2 ορόφους) με επιπλέον 569,66 τ.μ. ημιυπαίθριων χώρων.

Παράλληλα διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος, έκτασης άνω των 3.000 τ.μ. με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, προσπελάσεων, δικτύων κτλ.

Καθώς το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Κνωσού είναι απαραίτητη η εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών έως την ολοκλήρων των εκσκαφών θεμελίων. Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα μεταφέρονται εκτός του περιγράμματος των Νέων Πτερύγων και αναδεικνύονται στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 16.377.850 ευρώ και περιλαμβάνει 3 υποέργα:

– Την ανέγερση των νέων πτερύγων με προϋπολογισμό 15.700.000 ευρώ.

– Την μεταφορά της Ρωμαϊκής Οδού που αποκαλύφθηκε με προϋπολογισμό 322.000 ευρώ.

– Aνασκαφικές εργασίες με προϋπολογισμό 355.350 ευρώ.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς