Ξέθαψαν άθελα τους μια.. οβίδα!

Έναν εφιάλτη δίχως τέλος ζουν τα τελευταία 24ωρα δυο οικογένειες στις Γούβες Ηρακλείου, που ξέθαψαν άθελα τους μία οβίδα. Μαζί με το σοκ κληρονόμησαν και το επικίνδυνο βλήμα το οποίο παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε την Τετάρτη παραμένει εκτεθειμένο στην αυλή του σπιτιού τους. Καθώς οι πυροτεχνουργοί του στρατού που πρέπει να αναλάβουν την υπόθεση παραμένουν άφαντοι.

Έντρομοι μπροστά στον κίνδυνο που απειλεί τα παιδιά τους που παίζουν και κοιμούνται σε απόσταση αναπνοής από την οβίδα, εμφανίζονται αποφασισμένοι να απομακρύνουν μόνοι τους την οβίδα.

Η απίστευτη περιπέτεια για τις δυο οικογένειες ξεκίνησε την Τετάρτη όταν αποφάσισαν να καθαρίσουν τα ξερόχορτα γύρω από τα σπίτια τους, υπό τον κίνδυνο φωτιάς. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά στην αποκάλυψη των κατοχικού βλήματος, δεν αντιλήφθηκαν άμεσα τον κίνδυνο, όταν όμως κατάλαβαν τι συμβαίνει ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου που έσπευσε στο σημείο.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν αρμοδίως  τους πυροτεχνουργούς του στρατού οι οποίοι απάντησαν πως θα έφταναν σήμερα στις Γούβες για αυτοψία. Ωστόσο  δεν εμφανίστηκε κανείς.

Σύμφωνα με τη νεώτερη ενημέρωση η μετακίνηση του επικίνδυνου βλήματος είναι αδύνατη, σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς του στρατού, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και η επιχείρηση για τη μετακίνηση της μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν σημαντικά.

Η εξήγηση άφησε άφωνους τους πολίτες που προειδοποιούν πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση, θα τη μετακινήσουν μόνοι τους τη νύχτα και θα την αφήσουν έξω από το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς